Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

dinsdag 8 februari 2011

De Beste Natuurlijke Behandeling van Acne, deel I

Hier ga ik een stukje schrijven over acne oftewel puistjes en mee-eters. Dit is dan ook meteen de laatste keer dat ik puistjes of mee-eters gebruik omdat ik het vervelend klinkende woorden vind, dus in de rest van het artikel houden we het bij acne.
Acne is een vreselijke huidaandoening die meestal ontstaat rond de pubertijd waarbij allerlei hormonale veranderingen een rol spelen. Vooral jongens hebben hier last van omdat het lichaam meer talg gaat produceren onder invloed van het geslachtshormoon testosteron. Maar ook meisjes maken het aan, echter in minder grote hoeveelheden.
Nu, ik was zo'n meisje die wat last had van acne gedurende de pubertijd maar ik herinner me ook een jongen bij ons in de klas die helemaal vol zat met acne. Acne is dus niet alleen vervelend als aandoening maar brengt vaak ook enorme onzekerheid en sociale problemen met zich mee, in de vorm van pesten, nakijken en jezelf isoleren zijn eerder regel dan uitzondering.
Nu speelt niet alleen de hormonale huishouding gedurende de pubertijd een rol maar is ook afhankelijk van iemands huidtype. Een vet huidtype heeft nu eenmaal veel meer kans op verstopte poriën waaruit acne kan voortvloeien dan iemand met een droog huidtype en ook een ongezonde levensstijl en ongezond eten kan bijdragen tot de vorming van acne.

Hoe kunnen we acne nu het beste effectief behandelen zonder gebruik makend van agressieve middelen zoals benzoyl peroxide of andere chemische middelen.
Hieronder zal ik een aantal natuurlijke remedies geven die effectief zijn in de vermindering van acne en als laatst een natuurlijke crème beschrijven die echt helpt tegen acne en wanneer je last hebt van acne deze zeker eens moet proberen. Tevens zal ik een suggestie doen voor een crème die handig is om acne te verhullen en tevens de acne laat verminderen, dus ik zou zeker verder lezen.


Vitamine A en gezond eten
Allereerst is het goed om te weten dat vitamine A de eigenschap heeft overtollige talg productie te remmen.
Vitamine A zit veelal in lever, vis en boter. Echter het is handig om het daarnaast als voedingssupplement te nemen. Ga niet overdrijven want teveel vitamine A is weer schadelijk voor het lichaam. Echter neem wat extra vitamine A wanneer je last hebt van acne. Verder heeft vis vaak hoge Omega-3 vetzuren zullen de huid hydrateren en acne bestrijden. Probeer tevens vezelrijk voedsel te eten zoals havermout want deze zorgen ervoor dat overtollig vet wordt geabsorbeerd.

Het Behandelen van Verstopte Poriën
Verstopte poriën door overtollige talg zijn de grootste boosdoeners voor het ontstaan van acne.
Daarom is het goed om het gezicht tweemaal daags goed maar voorzichtig te wassen om overtollige talg te verwijderen. Het beste kunnen we dat doen met een natuurlijke glycerine zeep die overtollige talg zal helpen verwijderen. Daarnaast is Glycerol Zuur een uitstekende natuurlijke stof die helpt de poriën vrij te maken van vet en dode huidcellen helpt te verwijderen. Doe dit bij voorkeur met een watje.
Heb je dit gedaan dan het gezicht insmeren met een Aloë Vera crème om de huid optimaal te hydrateren. Veel vocht zal namelijk helpen de huid elastisch te houden en dode huidcellen te verwijderen.

Bacteriën
Acne is mede een bron van bacteriën die het ontstaan van acne doet bevorderen. Daarom is het ook goed om  een anti bacterieel middel te gebruiken. Het beste kunnen we deze bacteriën bestrijden door de getroffen huid te behandelen met Tea Tree Olie. Gebruik hiervoor minimaal een 5% oplossing, deze is namelijk net zo effectief of zelfs beter dan de chemische variant Benzoyl Peroxide.

Zink
Zink als voedingssupplement is een uitstekende anti-oxidant, maar bevordert ook het immuun systeem en heeft tevens ontstekingsremmende eigenschappen. Dus gebruik naast vitamine A ook Zink als voedingsupplement.

Kurkuma
Van kurkuma of geelwortel worden steeds meer eigenschappen ontdekt die van grote waarde zijn voor het lichaam. Wat we in ieder geval weten van kurkuma is dat het de groei van vetcellen verminderd. Verder heeft Kurkuma zeer grote ontstekingsremmende eigenschappen. Maak dus meer gebruik van kurkuma als specerij door het eten. Tevens kan je een prima masker maken m.b.v. kurkuma poeder. Maak een pasta van melk en kurkuma poeder en laat dit een nacht op het gezicht zitten, en was het gezicht in de ochtend. Na een aantal behandelingen zal je zien dat de ontstekingen verminderen.

Morgen zal ik verder gaan met mijn suggestie over een crème die echt helpt en hoe acne te verhullen.

5 opmerkingen:

  1. Goede tips die je hebt gegeven vanaf morgen zal ik kijken of dit werkt.Ik heb begrepen dat mango ook heel goed schijnt te werken tegen verstopte porien weet jij mischien of dit werkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wanneer krijgen we meer?! ik wil er zo snel mogelijk aanbeginnen zodat ik er eindelijk een keer vanaf zal zijn..

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Om iets aan acne te doen kan het geen kwaad om ook te kijken naar de oorzaak waarom de ene persoon het krijgt en een ander niet. Een heel bijzondere kijk hierop is te vinden op www.germaansegeneeskunde.nl/index-ziekten/acne. Vr.Gr.

    BeantwoordenVerwijderen