Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

vrijdag 4 februari 2011

De Beste Oogcrème

Als we er jong uit willen blijven zien dan is het zaak om als eerste de huid rond de ogen te behandelen met een goede oogcrème. Dit omdat de tekenen van ouderdom het eerste zichtbaar worden in het gebied rond de ogen, in de vorm van lijntjes of kraaienpootjes aan de zijkanten. Daarna komen er rimpels onder de ogen, de oogleden beginnen te zakken en we krijgen wallen of donkere kringen onder onze ogen. Dit komt omdat de huid rondom de ogen geen vet klieren bevat die huid olie afscheiden de de huid beschermen van invloeden buitenaf. Ook de opbouw van collageen rondom de ogen wordt minder wanneer we ouder worden. Daarom is niet onverstandig om in de twintiger jaren al oogcrème te gaan gebruiken.
Het meest lastige is om een goede werkzame oogcrème te vinden die echt de rimpeltjes rondom de ogen laten verminderen en donkere kringen onder de ogen laat verdwijnen. Oogcrème is een populair cosmetica product en er zijn zodoende duizenden oogcrèmes op de markt, waarvan we weten dat de meeste niet of onvoldoende werken.
Daarom is het zaak om bij het kopen van een oogcrème goed te kijken uit welke ingrediënten de oogcrème bestaat. Alleen dan kun je vanuit gaan dat je een oogcrème koopt die werkzaam is. Hieronder zal ik de ingrediënten noemen die een goede en werkzame crème moet bevatten.

Welke ingrediënten moet een goede oogcrème in ieder geval bevatten 


Hyralonzuur
Hyralonzuur is een natuurlijk bestandsdeel van ons bindweefsel dat tot dertig keer zijn volume aan water kan vasthouden waardoor de huid er vol uitziet. Hyralonzuur geeft onze huid dus volume waardoor rimpeltjes verminderen of verdwijnen. Doordat het water aantrekt en het vermogen heeft om het vast te houden is het een zeer goed ingrediënt om het gebied rondom de ogen op te vullen en rimpeltjes en kringen om de ogen te laten verdwijnen.

Ceramiden
Ceramiden zijn lipide moleculen die van nature in de huid aanwezig zijn en deels verantwoordelijk zijn voor het goed functioneren van de huid. Deze moleculen regelen de vochtregulering van de huid, dus zorgt ervoor dat onze huid voldoende vocht vasthoudt. De combinatie van hyralonzuur en ceramiden is dus bijzonder effectief omdat hyralonzuur vocht inbrengt en ceramiden deze vasthouden.

Retinol
Retinol is eigenlijk Vitamina A. Vitamine A mag maar beperkt worden gebruikt omdat teveel giftig is voor mensen. Echter beperkt gebruik van Retinol stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en kan de huid er jonger laten uitzien. Ook is het goed voor de ogen. Wel kan retinol irriterend werken op de gevoelige huid.

Neuropeptiden
Neuropeptiden zijn stoffen die aangemaakt worden in ons zenuwstelsel en dit goed laten functioneren. Ook zorgen ze voor hernieuwde celopbouw en aanmaak van collageen. Eigenlijk vergelijkbaar met wat Retinol doet echter neuropeptiden zijn een stuk zachter voor de huid zodat het ook op de gevoelige huid toegepast
kan worden.

Vitamine C en E
Van deze twee vitaminen is het natuurlijk al lang bekend dat ze zeer goed zijn voor de huid, zo ook de huid om de ogen. Vitamine C zorgt voor toename van collageen, maakt de huid soepel en elastisch en verminderd lijntjes. Vitamine E is een vitamine die een kalmerend effect heeft op de huid en roodheid en kringen om de ogen kan verminderen.

Kojic Zuur en Vitamine K
Kojic zuur en vitamine K worden aan oogcrèmes toegevoegd om de donkere kleur of wallen onder de ogen terug te dringen. Vitamine K wordt gebruikt om bloedvaten terug te dringen die de blauwachtig kleur onder de ogen veroorzaken en Kojic zuur maakt die betreffende huid lichter.

Belangrijke voorzorgsmaatregelen tegen rimpels ronde de ogen
Alle ingrediënten die ik net heb opgenoemd kunnen goed helpen tegen het reduceren van rimpels en wallen onder de ogen. Echter je er zelf het beste voor zorgen dat rimpeltjes langer wegblijven door bij een beetje zonnestralen meteen een zonnebril op te zetten. Zonnestraling en UV zorgt er voor dat het gebied rond de ogen sneller verouderd en er dus sneller rimpels ontstaan. Het dragen van een zonnebril is dus uitermate belangrijk om het gebied rondom de ogen in optimale conditie te houden.

Een van de beste Oogcrèmes
Een van de beste crèmes voor de ogen is die van Dr. Murad Essential-C Eye Cream SPF15 te koop bij onder andere andelapharma.nl, echter je moet dan wel flink in de buidel tasten, want goedkoop is deze crème niet.





1 opmerking:

  1. ik wens graag op de hoogte te blijven,jullie site is erg goed!

    BeantwoordenVerwijderen