Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

zondag 2 januari 2011

Macadamia Olie en de Macadamia Noot (2)

Zoals ik gisteren een leuke legende hebt geplaatst over de ontdekking van de Macadamia noot ga ik vandaag
verder met de feiten van deze noot en waarom deze noot zo gezond is.
Macadamia noten worden voor verschillende doeleinden gebruikt;
- Om te eten.
- De olie voor het bereiden van voedsel.
- Als massage olie.
- Als ingrediënt in diverse cosmetica producten
- Als haarverzorging product.


De Macadamia Boom:
Hoewel de aboriginals bevolking de noten van de boom allang tot voedsel namen werd de boom in 1857 ontdekt door een Britse botanicus en directeur van de Botanische tuinen in Brisbane, Dr. John MacAdam.
Hij werd  getroffen door de majestueuze schoonheid van deze bomen die hij vond in het regenwoud van Queensland. Na zijn ontdekking begon men de noot te verbouwen op plantages in onder andere Kenia, Malawi, Zuid-Afrika, Guatemala en Puerto Rico.
Macadamia bomen groeien langzaam naar hoogten tussen de 12 en 15 meter. Ze hebben glimmend donkergroen blad en dragen lange trossen geurige witte of roze bloemen. Deze trossen van rond de 50 bloemen ontwikkelen uiteindelijk de noten. De noten zelf groeien in een harde houtachtige schil, die wordt beschermd door een een groen-bruine vezelige bast.  De bloemen en noten groeien het hele jaar door en vallen op de grond tussen maart en september.

lees verder voor de diverse toepassingen van Macadamia noten en olie ->



Macadamia noten om op te eten;
Macadamia noten zijn heerlijk om te eten. Ze zijn heerlijk van smaak, knapperig aan de buitenkant en heerlijk "smeltend" van binnen. om te eten: ze zijn heerlijk van smaak, knapperig aan de buitenkant en van binnen heerlijk "smeltend" zacht. Ze bevatten veel B-vitaminen en Omega-3 vetzuren en zijn ook rijk aan o.a. calcium, magnesium, fosfor, kalium, zink en koper. Ook heeft het goede anti oxidant eigenschappen. Voor wie de noten te hard vindt om door te bijten: week ze eens een paar uur in wat water. Je zult versteld staan van de totaal andere smaak. Heerlijk zacht en mild! Uitstekend voedsel dus, alleen wie op de kilootjes let, kan er beter niet teveel van eten omdat het erg rijk is aan calorieën.
Voor wie Macadamia noten wil kopen kun je meestal terecht bij de betere noten zaken maar kijk ook eens op de website van  finefoods-online.com. Een echte aanrader omdat ze zeer vele producten hebben met macadamia noten als basis.

Macadamia olie bij het koken;
Evenals de noten is ook Macadamia olie zeer gezond en beroemd geworden onder koks overal ter wereld.
Het wordt momenteel ook veel als vervanger voor olijfolie gebruikt omdat het een hoger rookpunt heeft dan olijfolie wat betekent dat de gunstige vetzuren beter behouden blijven en dit betekent weer dat het beter is voor de gezondheid. De olie bestaat voor 80% uit mono-verzadigde vetten, heeft geen trans-onverzadigde vetzuren en het percentage van verzadigd vet is relatief laag. Het is dus een goede olie voor een betere conditie van het hart en doordat het over veel anti oxidanten beschikt helpt het, het risico op kanker te verkleinen.  Ook bevat Macadamia olie geen suikers waardoor het ook geschikt is voor diabetes patienten. Maar de oliën zijn rijk zijn aan calorieën en een overmatige consumptie kan leiden tot ophoping van vet in  lichaam. Voor koken is deze olie uitermate belangrijk omdat het bestand is tegen chemische verandering die plaatsvindt als de olie gekookt wordt onder een hoge temperatuur. Dit maakt Macadamia olie een van de gezondste olieën. Het beste is een olie te kopen die uit koude persing is verkregen omdat deze de meest essentiële voedingsstoffen bevat.
Ook de Macadamia olie is te koop bij finefoods-online.com.

Macadamia olie als Massage olie;
Macadamia olie is ook een zeer goed huidverzorgingsproduct en een zeer goede massageolie. Het heeft een aangename lichte geur die een beetje lijkt op de hazelnoot. Macadamia olie is tevens uniek omdat het qua samenstelling de natuurlijke huidsebum zeer dicht benadert. Dit houdt in dat de aanwezige voedingstoffen snel door de huid worden opgenomen. Ook essentiële oliën worden met behulp van Macadamia olie snel in de huid opgenomen. De olie is zeer zacht, hydraterend en laat geen vet achter waardoor het met name een zeer geschikte massageolie is voor de droge en ruwe huid. Doordat de olie ook ontstekingsremmend en helend werkt is het een heilzaam middel voor de beschadigde, geïrriteerde en ontstoken huid.
Ook bij het gebruik van de olie als massageolie is het belangrijk dat je een olie koopt uit koude persing. 
Diamantwellness.com heeft bijvoorbeeld een kwalitatief zeer goede Macadamia olie uit koude persing die ook gebruikt kan worden om te koken. 

Macadamia olie in Cosmetica; 
Doordat de olie zoveel goede eigenschappen heeft wordt de olie ook veelvuldig gebruikt als ingrediënt in de cosmetica. Macadamia olie is namelijk een perfect middel tegen zonnebrand, helpt acne te verminderen. Tevens is het zeer rijk aan vitamine E wat zeer geschikt is bij de genezing van kleine wondjes. Het helpt striae bij zwangere vrouwen te voorkomen en vermindert fijne lijntjes in het gezicht.  
Kijk eens bij Skinatura producten mocht je geinteresseerd zijn in cosmetica met Macadamia olie.   

Macadamia olie als haarverzorging;
Macadamia olie is ook zeer geschikt bij de haarverzorging. Het verbeterd de kwaliteit van het haar maar ook de sterkte ervan. Het haar blijft beter in model en de olie beschermt het tegen schadelijke invloeden van buitenaf en tegen de zon. Het zal het haar optimaal voeden waardoor het er zijdezacht en gezond uitziet. De olie is met name geschikt voor droog en dik haar en kroeshaar.
Goede haar producten met Macadamia olie kunt u onder andere vinden bij de haarshop.nl
 

 

1 opmerking:

  1. Macadamia producten zijn te koop bij,

    Berron Nederland
    ron.recourt@berron.nl

    BeantwoordenVerwijderen