Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

woensdag 5 januari 2011

Koffie !!

Waarom zie je nu vaak koffie in cosmetica producten?

Als ik aan koffie denk, denk ik niet direct aan cosmetica maar eerder aan dat heerlijke vocht dat ik 's morgens zo nodig heb om op gang te komen. Koffie is niet alleen lekker maar de cafeïne in koffie zorgt ervoor dat ik me weer wakker en fit ga voelen.
Diezelfde cafeïne in koffie heeft ook een aantal goede eigenschappen voor de huid.

Koffie: goed of slecht
Lang zaten wetenschappers te twisten of koffie nu goed of slecht voor de gezondheid was. Soms kwam er wel eens een goed bericht naar buiten maar de slechte overheerste. Koffie zou de kans op een hartinfarct vergroten, leiden tot een hoge bloeddruk en verhoging van het cholesterol gehalte. Sinds een aantal jaren weten we dat af en toe een kopje koffie drinken helemaal niet zo slecht is maar juist een positieve bijdrage kan leveren doordat koffie de kans op jicht verminderd, het verminderd de kans op hartritmestoornissen en reduceert de kans op darmkanker met 25%. En dit zijn slechts een aantal voorbeelden. Toch heeft koffie jarenlang te leiden gehad onder de negatieve berichtgevingen. Gelukkig voor mij en vele andere koffiedrinkers weten we sinds een aantal jaren dat koffie ofwel cafeïne heel veel gezonde eigenschappen hebben. Mede daardoor zijn er nu een groot aantal cosmeticaproducten op de markt waarin koffie een belangrijk bestandsdeel van uitmaakt.




Koffie in de cosmetica
De cafeïne in koffie heeft belangrijke positieve eigenschappen voor de huid. Cosmetica met koffie zijn uitermate voor de behandeling van roodheid en ontstekingen, het vermindert de wallen onder de ogen en voor het het verminderen van cellulitus. Ook door het gebruik van koffie als scrub krijgt je een gladde huid.
Door dagelijks cosmetica met cafeïne te gebruiken wordt je huid dus glad en krijgt een mooie egale teint.

Koffie verminderd ontstekingen
Cafeïne heeft sterke ontstekingsremmende eigenschappen en dus is koffie goed in staat ontstekingen dusdanig te remmen dat de roodheid waarmee deze gepaard gaan te verminderen of zelfs helemaal te doen verdwijnen. Uit onderzoek is gebleken dat cafeïne in staat is ontstekingen net zo doeltreffend te verminderen als bijvoorbeeld aspirine. U krijgt van dagelijks gebruik van cafeïne als huidverzorging een mooie egale huid.
Een test van Garnier Nutritionist Cafeïne roller die wallen onder de ogen zou doen verminderen kunt u lezen op beautyjournaal.nl.

Weg met die wallen
Verschillende oogcrèmes maken gebruik van cafeïne omdat deze donkere kringen om je ogen als gevolg van slaapgebrek, uitdroging of genetisch bepaalt, weet te verminderen. Cafeïne vermindert bovendien de opbouw van het bloed onder je ogen, wat bijdraagt aan donkere schaduwen rondom je ogen. Drink dus een paar kopjes koffie en gebruik de cafeïne rondom je ogen en je ziet er heerlijk uitgeslapen en gezond uit.

Koffie voor het verminderen van Cellulitis
Cafeïne kan ook een bijdrage leveren aan de vermindering van cellulitis. Bij verschillende onderzoeken blijkt dat cafeïne, cellulitis met 17 tot 20% kan verminderen. Er zijn verschillende crèmes met cafeïne op de markt die speciaal zijn ontwikkeld voor het verminderen van cellulitus.
Het merk Collistar heeft bijvoorbeeld een anti-cellulitus product op basis van cafeine. Mocht u hier interesse in hebben kunt u kijken bij amazingsales.nl

Koffie als scrub
Ook het dagelijks scrubben met gemalen koffie in samenwerking met je normale scrub zou de verschijning van cellulitis kunnen helpen tegengaan. Ook wordt je huid heel zacht en krijgt een olieachtig laag over zich heen mocht je gebruikte koffieprut gebruiken als scrub. Het olieachtige laagje op de huid komt door de olie bevattende koffiebonen. Verder doet het uitstekend dienst voor de verwijdering van dode huidcellen, echter wrijf met gebruikte koffieprut niet te hard omdat er scherpe randjes aan kunnen zitten. Natuurlijk kun je ook een cafeïne houdende scrub kopen. Diamantwellness.com heeft bijvoorbeeld een kant en klare scrub met cafeïne maar ook een zeep met koffie voor een lichte scrub.

Nou ik ga nog een kopje koffie nemen.........

Geen opmerkingen:

Een reactie posten