Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

zondag 2 januari 2011

Macadamia Olie en de Macadamia Noot (1)

Allereerst wil ik alle lezers van mijn blog een heel gelukkig en gezond 2011 toewensen. Ik hoop dat jullie ongeschonden uit al het vuurwerk geweld zijn gekomen en dat 2011 een mooi jaar mag worden.

For all non-Dutch people who read my blog:
I Wish everyone arround the world who reads my blog "A very happy and healthy 2011"
That it will be a great year for all of you!!

Ik wil hier een stukje schrijven over de Macadamia ook wel de Koningin onder de Noten genoemd.
Om het nieuwe jaar een beetje luchtig en leuk te beginnen start ik hierbij met een legende over deze gezonde noot.
Het betreft hier een oud verhaal van de aboriginals van een jongen die erop uit trok om zijn land te beschermen en met behulp van de dieren de Koningin van de noten, de macadamia ontdekte.
Het verhaal stamt uit de Dream Time periode en dit was de periode die beschrijft hoe geesten vanuit de lucht en de aarde het land vormde.

Ga verder voor het verhaal.  Doen, want het is echt een leuke story!




DE LEGENDE VAN BAPHAL
Weg terug in Droomtijd was er een God was die leefde in de lucht. Zijn naam was Beeral en hij stuurde op een dag een helper genaamd Yindingie naar beneden om dit prachtige land te maken. Yindingie had op zijn beurt ook weer een helper uit de hemel, namelijk de mooie prinses K'gari. Zij hielp Yindingie het land te creëren en werkte zo hard dat Yindingie op een dag aan K'gari voorstelde om lekker te gaan rusten op de rotsen naast de zee. Zij deed dit en als snel viel ze in slaap. Terwijl ze lag te slapen maakte Yindingie een prachtige baai om haar heen met mooie zandstranden, kleine eilanden, rivieren en in de verte bergen.
Toen prinses K'gari wakker werd geloofde ze haar ogen niet en riep uit "O wat een mooie plek, ik wil hier voor altijd blijven". 
"Helaas, dat kan niet want je bent een geest en hoort te leven in de hemel" zei Yindingie. Maar K'gari smeekte en smeekte tot op het laatst Yindingie zei "Ok, maar je kunt hier niet blijven als geest, ik moet je in iets anders veranderen".
En hij veranderde haar in een prachtig eiland, hij kleedde haar met bomen, struiken, wilde bloemen en orchideeën mooi, en maakte meren van haar ogen zodat ze kon kijken naar de hemel en zien 
hemel en zien wat Yindingie aan het doen was.Hij zette het geluid van haar stem om in de snel stromende beekjes. Hij maakte een aantal dieren en vogels en andere dieren om te leven in haar bossen en meren en in de zee, evenals mensen. En prinses K'gari is er nog steeds vandaag de dag en kijkt naar de hemel en lijkt inderdaad erg blij. ***
 Prinses K'gari ligt vreedzaam op haar eiland


Toen Yindingi hiermee klaar was waakte hij een tijd over het land vanuit de bergen tot het tijd was om naar de hemel terug te keren. De mensen die hij had geschapen gingen koortsachtig overleggen wie nu over hun
prachtige land moest waken. Ze stuurde mensen naar alle uiteinden van het land maar niemand durfde de bergen in te gaan totdat een jongen genaamd "Baphal" zie bereidt verklaarde deze tocht te ondernemen.
Hij pakte zijn rugzak en ging. Stiekem verborg zijn vriend de hagedis zich in zijn rugzak en na een lange tocht bereikte hij de bergen. Daar sloeg hij zijn kamp op en plots kwam zijn vriend uit de rugzak gesprongen. Baphal was enorm verbaasd en vroeg wat hij hier deed waarop de hagedis zei dat hij hem niet alleen wilde laten gaan. Toen Baphal verder reisde naar de top van de berg kwam hij ten val en raakte dusdanig gewond dat hij niet verder kon. Zijn kleine vriend de hagedis ging alleen naar de top van de berg en vroeg om advies. De "Mount Walliby" zoals de berg heette zei dat hij eerst water nodig had. Daar de kleine hagedis te klein was om Baphals drink buidel te vullen bracht hij deze naar de kangoeroe. Deze vulde het met water en samen met de hagedis brachten zij dit naar de jongen. Toen zei de hagedis tegen de "Mount Walliby" dat de jongen eten nodig had. De berg zei dat hij dat wel aan de kaketoe kon vragen. De kaketoe vloog weg en kwam vervolgens terug met een paar noten. Hoewel hij nu wel eten en drinken had, had de jongen eigenlijk de hulp van zijn stam nodig. Samen met "Mount Walliby" maakte ze een vuur en de kaketoe bracht een aantal groene blaadjes van de notenboom die ze op het vuur gooide. Dit veroorzaakte een dusdanige rookontwikkeling dat de mensen van de stam de rook vanaf de berg zagen. Ze riepen nu de berg uit als Baphals berg en toen ze hem op gingen halen en de hagedis zagen noemde ze hem Baphals hagedis. Vervolgens ontdekte ze de noten en deze..je raadt het al werden Baphals noten genoemd. 
Vandaar dat deze noten vandaag de dag Baphal of Beiple noten worden genoemd. Wij kennen deze noten voornamelijk onder de naam Macadamia noten.

*** Het eiland waarover in het verhaal wordt gesproken bestaat werkelijk onder de naam "Fraser Island"
       Kijk en lees zelf maar over de ongekende schoonheid van dit eiland.






Ik vind het een mooi verhaal, wat jullie?

 



Geen opmerkingen:

Een reactie posten