Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

woensdag 12 januari 2011

De vele aspecten van Saffraan of Saffloer (2)

In het vorige artikel (De vele aspecten van Saffraan of Saffloer 1) heb ik het gehad over de vele doeleinden waarvoor saffloer of saffraan gebruikt kan worden.
Ik heb het toen gehad over saffloer als kleurstof, als specerij en saffloer olie als bakolie die zelfs gewichtsverlies bevordert.
Vandaag zal ik verder gaan met:
- saffloer olie als massage olie
- saffloer thee
- saffloer in de Chinese geneeskunde
- saffloer als haargroeimiddel.


Saffloer olie als massage olie
Saffloer olie is relatief goedkoop en is een uitstekende olie voor het geven van massages of als huid olie.
Zoals eerder vermeld bevat saffloer olie grote hoeveelheden linolzuur en dit is een natuurlijke vochtinbrenger voor de huid. Ook bevat het vitamine E waarvan we allemaal ook weten dat het de huid verjongt. Het zijn natuurlijke voedingsstoffen die de huid jong houden, het verwijdert schilfers en zorgt ervoor dat de huid vocht vasthoudt. Saffloer olie is door deze vochtinbrengende eigenschappen zeer geschikt voor de droge huid.
Tevens is saffloer olie geurloos waardoor het uitstekend geschikt is voor het geven van massages.
Enige nadeel van saffloer olie is dat het door zijn lichte dichtheid snel ranzig kan worden. U kunt de levensduur van deze olie verhogen door ze te bewaren in donkere flessen in een donkere ruimte.

De gezonde eigenschappen van Saffloer Thee
Deze Thee is zeer gezond. Chinezen en Indianen gebruiken saffloer thee al zeer lang geleden als medicijn voor  de behandeling van schurft, huidletsels, hartaandoeningen, uitslag en het verlagen van het cholesterol.
Verder zou saffraan thee en in mindere mate saffloer helpen bij verkoudheid en problemen van de luchtwegen.
Het vermindert de kans op hart- en vaatziekten en werkt bovendien ontspannend bij buik en maagpijn omdat het de buikspieren stimuleert.

Saffloer in de Chinese geneeskunde
Saffloer olie wordt veel gebruikt als onderdeel van de Chinese geneeskunde.
De olie wordt gebruikt voor een verscheidenheid aan behandelingen zoals het opwekken van de menstruatie mocht die langdurig achterwege blijven, traumatische verwondingen, pijn en aderverkalking. Het wordt in het algemeen gebruikt in combinatie met andere componenten om een extract te maken. Saffloer olie dient hierbij in de meeste gevallen als rust gever wegens de kalmerende eigenschappen. Saffloer olie kan beter niet tijdens de zwangerschap worden gebruikt!


Saffloer als haargroeimiddel
Saffloer olie is een olie die zeer gunstig is voor het haar, met eigenschappen die de groei bevordert en garant staat voor mooi en gezond haar. De olie werkt uitstekend als een conditioner voor droog en gebroken haar. Het voedt de wortels, dringt diep door in de hoofdhuid en helpt bij het voorkomen van droogheid. Doordat het diep in de hoofdhuid doordringt en de wortels voedt zal het haar beter en sneller groeien en zal het ook slapende haarzakjes activeren tot groei.

Waar te Koop
Saffloer olie, saffloer thee en specerijen zijn moeilijk verkrijgbaar.
Bij de volgende webshops kunt u olie, thee of kruiden bestellen,
Voor Saffloer Kruiden:
www.gekruid.be
Voor Saffloer Olie:
www.diamantwellness.com of
www.kenkkruidenshop.nl
Voor Saffloer Thee:
www.diamantwellness.com





Geen opmerkingen:

Een reactie posten