Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

woensdag 12 januari 2011

Cosmetica uit de Zee

De komende jaren zullen we te maken krijgen met steeds meer cosmetica die ingrediënten uit de zee bevatten. Maar waarschijnlijk niet alleen uit de zee maar ook ingrediënten uit zoet water reservoirs zullen steeds meer in cometica producten verschijnen.
Op zich allemaal heel logisch als we bedenken dat het aardoppervlakte voor meer dan 70% uit water bestaat, en eigenlijk kunnen we ons afvragen waarom deze rijkdommen uit oceanen en meren al niet veel langer zijn aangewend voor cosmetica.
Maar de komende jaren zullen fabrikanten enorm veel investeren aan de zoektocht naar nieuwe bronnen van ingrediënten afkomstig uit oceanen en zoetwater bronnen zodat er een enorme toename te zien zal zijn van cosmetische producten met ingrediënten uit de zee.


De voordelen van Marine ingrediënten in schoonheidsproducten
Wat zijn nu eigenlijk de positieve effecten van marine ingrediënten voor de gezondheid en in schoonheidsproducten?
Er zijn nu al twee soorten cosmetische ingrediënten afkomstig uit de zee waar al veelvuldig gebruik van worden gemaakt, namelijk Chlorella Vulgaris en Chlorella Pyenoidosa, beide een soort van groene algen.
Chlorella Vulgaris zie je steeds meer in huidverzorgingsproducten en Chlorella Pyendoidosa verschijnt steeds vaker als ingrediënt in haarverzorgingsproducten. Beiden algensoorten worden ook in voedingssupplementen gebruikt omdat ze rijk zijn aan eiwitten, aminozuren, vitaminen en mineralen. Ze helpen bij een gezonde spijsvertering en een gezonde huid.
Van algen is ook bekend dat het zeer effectieve eigenschappen hebben op het gebied van anti-aging.
Zoals eerder vermeld wordt er nu hoofdzakelijk gebruik gemaakt van deze twee algen, echter algen zijn in overvloed aanwezig in zeeën en oceanen en waarschijnlijk bestaan er meer dan 200 verschillende soorten algen. Als de juiste combinatie van algen extracten zijn vermengd zou dit wel eens kunnen resulteren in het ultieme anti-aging of huidverzorgingsproduct. Verder zal het volledig biologisch zijn want als we er goed mee omgaan heeft het geen bestrijdingsmiddelen of ander chemische middelen nodig.
Veel fabrikanten richten hun onderzoek nu op een nieuwe generatie van high-tech cosmetica die gebruik maken van ingrediënten uit de oceaan. Volgens een studie is het gebruik van algen in cosmetica sinds 2004 al meer dan verdubbeld. Tevens zijn volgens het onderzoek algen een van de hoogst actieve ingrediënten in biologische producten voor huidverzorging en schoonheid. Hieronder een aantal ingrediënten welke we de komende jaren steeds meer gaan zien in cosmeticaproducten.

Marine Collageen
Nu zijn algen natuurlijk niet het enige cosmetische ingrediënt uit de zee. Een ander steeds populairder wordend product is marine collageen, die afkomstig is van een stof gevonden op schubben van vissen. Het zou ondersteuning bieden aan de huid, de elasticiteit van de huid verbeteren en intensieve anti-aging voordelen hebben. Producten met marine-collageen is nu al een groot succes in Azië.

Zee venkel 
Nog een ingrediënt wat dicht langs de zeekust groeit  en wat de komende jaren in populariteit gaat toenemen is zee venkel. Ze groeit dicht langs de kust op het strand en soms op zeedijken en ook in Nederland zijn ze te vinden maar zeer zeldzaam en staan in Nederland dan ook op de lijst van beschermende planten. In het Middellandse zee gebied zijn ze veel talrijker. De blaadjes zijn eetbaar en waren lange tijd een delicatesse.
De blaadjes zijn rijk aan vitamine C.
Zee venkel voor de huid verbetert de regeneratie van de huid en verbetert de rimpelige huid alsmede de huid die gevoelig is voor hyper pigmentatie.  

Zuid-Oost Azië als bakermat
Eigenlijk is dit allemaal niet zo nieuw. Vooral in Zuid-Oost Azië worden ingrediënten uit de zee al eeuwenlang gebruikt als voedsel en cosmetica. Kijk maar naar Japan waar al heel lang gebruik wordt gemaakt van zeewier als gezonde voeding. Aziaten zijn zich al heel lang bewust van de voordelen van dit soort ingrediënten uit de zee, en is een bloeiende markt voor fabrikanten die dit soort nieuwe merken en producten introduceren.
Momenteel investeren grote Europese en Amerikaanse cosmetica bedrijven in Zuid-Oost Azië omdat ze wordt gezien als een test markt voor nieuwe marine formuleringen.

Voorzichtig met de Zee
Hoewel de zee een overvloed heeft aan natuurlijke ingrediënten voor allerlei doeleinden moet bedrijven zeer voorzichtig met het winnen van marine ingrediënten omgaan. In geen geval mag het onze kwetsbare zeeën en oceanen schaden. Mochten blijken dat hiermee toch schade wordt toegebracht aan onze oceanen en zeeën zullen we ons moeten afvragen of we dit wel op onze huid willen hebben.

Waar te koop
Wilt u heerlijke vis en zeegroenten zoals zeevenkel eten dan moet u zeker gaan kijken bij de online webwinkel van www.fishxl.nl. Zij hebben een keur aan zeegroenten vanuit de hele wereld.
Hydraterende crèmes en andere huidverzorgingsproducten met algen kunt u online kopen bij bijvoorbeeld
www.nibet.nl
Shampoo met algen als basis is onder andere verkrijgbaar bij www.hairbeautyshop.nl
Gezichtsproducten zoals maskers met marine collageen, algen, zeewier etc. zijn onder meer te verkrijgen
bij www.diamantwellness.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten