Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

dinsdag 28 december 2010

Plai voor Pijnbestrijding en Massage

Heeft iemand wel eens gehoord van Plai. Ik denk niet zoveel mensen vandaar dat ik er hier een stukje over dit kruid zal schrijven welke bijzondere voordelen biedt bij pijnbestrijding.
De wetenschappelijke benaming van dit kruid is "Zingiber Cassumunar Roxb" maar omdat dit kruid voornamelijk afkomstig is uit Thailand staat het beter bekend onder het Thaise woord Plai.
Plai is van de zelfde familie als gember maar heeft verschillende eigenschappen en intensere reacties.
Plai vinden we onder andere terug in kruidenstempels. Traditionele kruidenstempels worden vaak gebruikt bij Thaise Traditionele Massages en bevat een mix van kruiden waaronder plai, gember, citroengras, kurkuma en komijn verpakt in een katoenen doek. Wanneer toegepast op het lichaam dmv warmte en druk worden de essentiële oliën van deze kruiden overgedragen op het lichaam welke pijn vermindert en zorgt voor stimulering van de bloedcirculatie.

Waarom is Plai zo nuttig?
Plai wordt in Thailand al eeuwen gebruikt voor medische doeleinden. Allereerst werd Plai lange tijd door Thaise Massage Therapeuten gezien als de olie om gewrichts- en spierproblemen te verlichten of te verhelpen. 
Doordat de plant heeft bewezen uiterst nuttig te zijn voor de gezondheid werd het later toegepast in allerlei crèmes en massageoliën om spierpijn te verlichten. Bovendien is het bekend dat de essentiële oliën van plai hebben aangetoond dat acne, blauwe plekken, verbrande huid, huidontstekingen, insectenbeten en astmatische symptonen te genezen. 
De stoffen in het kruid bezitten verder anti-inflammatoire en anti-bacteriële eigenschappen en bepaalde zuivere stoffen in de plant worden ook gebruikt als antibiotica en als sterilisatiemiddel. 
Momenteel wordt plai gebruikt bij de ontwikkeling van allerlei cosmetica, spa en huidverzorgingsproducten.

Enkele voorbeelden:
Onverdunde plai op ontstoken gewrichten verlicht de pijn gedurende 18 uur en dat is indrukwekkend vergeleken met andere essentiële oliën.
Bij ontstoken gewrichten als gevolg van letsel verlicht plai de pijn, verminderd de zwellingen en versneld het de genezing aanzienlijk.
Het vermindert de intensiviteit van astmatische aanvallen.
Heeft een verkoelende werking op ontstoken gebieden.
Plai wordt bij spijsvertering stoornissen gebruikt om een prikkelbare darm tegen te gaan.

Producten:
Producten waarin Plai zit verwerkt zoals Thaise Kruidenstempels 
kunt u onder andere online kopen bij de volgende webwinkels:
- diamantwellness.com 
(deze hebben ook sportgels op basis van plai) 
- Thaistore.nl 
Massage:
Wilt u zelf eens een kruidenstempel masssage ervaren dan kunt u bijvoorbeeld terecht bij o.a. 
www.watpho.nl
- www.sombat.nl
- www.mandarin-spa.nl

1 opmerking:

  1. ik heb met veel interesse uw artikel gelezen over de etherische olie Plai, is het mogelijk om dat bij u te bestellen? als dat niet mogelijk is weet u dan een adres waar dit wel te verkrijgen is

    mvg Annie

    BeantwoordenVerwijderen