Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

donderdag 30 december 2010

De voordelen van Yoghurt zeep

Ik vind yoghurt heerlijk om te eten en natuurlijk eet ik ook yoghurt omdat het zo gezond is. Misschien is yoghurt wel het gezondste voedingsmiddel die er te vinden is. Neem dan bij voorkeur wel een biologische yoghurt.

Waarom is yoghurt zo gezond?
Yoghurt is zo gezond omdat het boordevol probiotische bacteriën zit. Deze gezonde bacteriën helpen bij de
productie van vitamine K en B12 maar zorgt er vooral voor dat calcium goed wordt opgenomen door het lichaam om zo in de botten terecht te komen. Ook worden alle mineralen en vitaminen die van nature in melk voorkomen beter worden opgenomen in de vorm van yoghurt.
Yoghurt is een goede bron van calcium, fosfor, jodium en vitamine B2. Is rijk aan proteïnen, geconjugeerd linolzuur (CLA), vitamine B12, tryptofaan (een essentieel aminozuur), kalium, vitamine B5, zink en molybdeen (een noodzakelijke mineraal).
Verder bevat yoghurt een aantal essentiële vetzuren die het lichaam niet zelf aanmaakt maar via de voeding tot ons moeten worden genomen. Deze vetzuren zijn een natuurlijk middel bij het verlagen van cholesterol en vermindert het risico op hart- en vaatziekten.

Yoghurt voor de Huid;
Wat zo goed is voor lichaam moet ook wel erg goed zijn voor de huid. En dat is yoghurt ook. Omdat yoghurt zo zacht is kan je het zelfs voor je gezicht gebruiken in de vorm van een masker. Het bevat melkzuur dat de huid voedt, dode huidcellen op een zachte manier verwijdert en de huid zacht en soepel maakt. Het is dan ook uitermate geschikt voor een droge huid.
Ook yoghurt in zeep werkt ongeveer gelijk als een masker van yoghurt en bevat ook deze melkzuren. Het is zeer zacht en kan zonder probleem dagelijks gebruikt worden, ook op het gezicht. Verder biedt yoghurt zeep nog een aantal extra voordelen wegens het feit dat in veel yoghurt zepen ook essentiële oliën en ingrediënten haverzemelen  of honing is toegevoegd om de huid nog beter te verzorgen.

Natuurlijk middel tegen Acne;
Yoghurt bevat een hoge concentratie van zink en antibacteriële eigenschappen die kunnen helpen puistjes te genezen. Was je gezicht dan ook dagelijks met yoghurt zeep en je zult zien dat de roodheid bij acne vermindert en puistjes uitdrogen. Eet daarnaast ook yoghurt zodat het zink inwendig ook zijn werk kan doen bij de bestrijding van acne.


Yoghurt Zeep bij een droge huid;
Doordat yoghurt antibacteriële eigenschappen bezit en een hoog vetgehalte is yoghurt zeep de ideale zeep bij de verzorging van een droge huid. Gebruik de yoghurt zeep in combinatie met een loofah om op zachte wijze dode huidcellen te verwijderen en de yoghurt zal helpen om de onderliggende huid te voeden en in conditie te houden. Smeer u huid na het bad of douche goed in met een moisturizer en u zult zien dat uw huid er gezonder uitziet.


Een goed Yoghurt zeep kopen.
Een zeer goede yoghurtzeep verrijkt met essentiële oliën, zonnebloem- en kokosolie en bijenwas en in veel verschillende geuren verkrijgbaar, alsmede een loofah kunt u online bestellen bij diamantwellness.com.

Ook de zeepcompany.nl heeft heerlijke yoghurt zepen verrijkt met sandelhout en musk en een geur die lijkt op Snekermeer zoals ze het zelf zeggen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten