Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

maandag 20 december 2010

Onbeschermd zonnen is goed!?

Na alle commotie over het niet te vaak in de zon zitten en zeker niet onbeschermd wegens het gevaar van huidkanker komt er nu opeens het bericht dat we wat vaker volledig onbeschermd moeten gaan zonnen.

Zeven Britse organisaties hebben namelijk het advies uitgebracht om 's middags korte tijd onbeschermd in de zon te zitten. En dit meerdere keren per week, zolang de huid niet verbrand want dan moet je het wel bedekken met kleding of insmeren met een zonnebrandcrème.

Zij doen deze oproep omdat de zon een belangrijke factor is voor het aanmaken van vitamine D en men is bang dat door alle angst voor huidkanker mensen te voorzichtig hebben gemaakt voor zonnestraling. Omdat
vitamine D een belangrijke bijdrage levert om de botten stevig te houden en het bovendien beschermt tegen aandoeningen als osteoporose. Teven is er bewijs dat een te lage vitamine D gehalte in het bloed ook weer verband houdt met het ontwikkelen van kanker.
Door deze oproep hopen de organisaties een goede balans te hebben gevonden om het risico op huidkanker zo laag mogelijk te houden en toch een voldoende dosis vitamine D eraan over te houden.

Het volledige artikel kunt u lezen op BBC news

Geen opmerkingen:

Een reactie posten