Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

woensdag 8 december 2010

De beste Lipbalsem en Lipgloss

Nu het weer winter is en de lippen droger en schraler aanvoelen komen de lipbalsems weer
tevoorschijn. Elke vrouw heeft wel een of meerdere lipbalsems in haar tas zitten te samen met
haar lipgloss voor de meest mooie en glanzende lippen. Maar ook mannen smeren steeds meer op
hun gezicht en lipbalsem is daarbij geen uitzondering.
Natuurlijk staat het harstikke mooi, al die glanzende volle lippen echter er is een maar....
Volgens de Duitse Consumentenbond - Öko-Test - welke 24 populaire merken lipbalsems en lipgloss onderzocht is het slecht gesteld met de veiligheid hiervan.
Van de 24 onderzochte lipglosses en lipbalsems bleken er van de lipgloss slechts vier veilig te zijn en van de lipbalsems slechts acht.

Schadelijk?
Alle fabrikanten in de test beweerden dat de gloss en balsems beschermen tegen uitdroging, gebarste lippen tegengaan en de lippen hydrateren.
Echter uit de test komt naar voren dat het merendeel van de lipbalsems en lipgloss bestaat uit paraffines en andere olie-derivaten, minerale olie en synthetische oliën zoals siliconen en we weten dat minerale oliën de huid op den duur gewoon  in plaats van het te voeden.
Verder kwamen ze met een waslijst aan van giftige stoffen die o.a. in lipgloss werden gevonden. Deze stoffen zouden onder meer de lever, de nieren en lymfeklieren kunnen aantasten mochten ze in het lichaam terechtkomen.
En dat is ook juist het probleem van lipgloss en lipbalsem omdat ze op de mond worden aangebracht en via het speeksel je lichaam binnenkomen.

Best Getest
Alle lipbalsems en lipgloss die het beste uit de test tevoorschijn kwamen waren die producten die uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatte, zoals jojaba-olie, olijfolie en bijenwas om de lippen te laten glanzen, zonder last te hebben van enige huidirritaties.

Mijn advies is dan ook om alleen lipbalsem en lipgloss te kopen met natuurlijke ingrediënten zoals jojoba olie en essentiële oliën. En die oude lipgloss.....de prullenbak in!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten