Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

donderdag 25 november 2010

Kies deze feestperiode voor Biologische Parfums!

We zitten nu weer in de maand waar weer veel geld wordt uitgegeven aan de meest uiteenlopende
fantastisch ruikende parfums, eau de toilette en after shave.
Ook ik heb de heerlijke parfums van Chanel 5, Opium, Burberry, Issey Miyake en vele anderen jarenlang gebruikt tot ik erachter kwam dat deze parfums boordevol zeer schadelijke synthetische geurstoffen en andere toevoegingen zitten. Deze stoffen brengen meer en meer allergische reacties teweeg, zijn schadelijk voor de lever, kunnen de voortplantingsorganen beschadigen en zijn in sommige gevallen zelfs kankerverwekkend. Verder zijn ze vaak zeer milieu belastend.

Gelukkig ben ik niet de enige en zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat parfum schadelijk is. Dit is ook de reden dat er nu steeds meer biologische parfums op de markt komen die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan, het milieu niet belasten en ook zeer lekker ruiken.
Laten we tijdens deze feestdagen dan ook eens kiezen voor een Biologische Parfum. Ze zijn goed, ze zijn lekker en je doet jezelf en het milieu er een goede dienst mee.
Enige nadeel is dat ze vaak iets duurder zijn.

Hieronder vind je een aantal heerlijke biologische parfums of eau de toilette:


  • Het Franse parfumhuis 'Honoré des Prés'  heeft  een nieuwe parfumlijn 'We love NY' gelanceerd. Ontwikkeld door de Parijse parfurmeur Olivia Giacobetti.
    Drie heerlijke 100% biologische parfums , elk parfum flesje zit in een 'coffee to go' beker verpakt. 'Love Coco' is een mix van kokos, vanille en koriander, 'Vamp à NY' een combinatie van tuberosa, rum en rozijnen and last but not least ‘I love Les Carrottes' met wortelbloesem, vanille, patchouli, zoete sinaasappel en iris.
    Te koop bij onder andere biologischparfum.nl


    Rich Hippie hun parfum op de "ouderwetse" traditionele manier  maar dan met hele nieuwe en exclusieve geuren die je zelfs kunt mixen. Ze gebruiken hiervoor uitsluitend plantaardige extracten afkomstig uit biologische teelt of planten die groeien in het wild, en  ook de alcohol die gebruikt wordt is geteeld van biologische druiven uit Californië.
    Een aantal beroemdheden is al gevallen voor deze heerlijke parfum.
    De lijn bestaat uit 24 verschillende geuren.
    Te koop bij onder andere indisha.nl
    Zoals de naam het zegt Rich Hippie vind ik dit flesje echt wel hip, maar ook
    de verpakking mag er zijn.



    Tsi-La is opgericht door model Annie Morton en Natalie Szapowalo,  en ontwikkelt uitsluitend puur natuurlijke en biologische parfums. Gemaakt met de meest verfijnde essentiële oliën en botanische plantextracten. 
    De parfums van Tsi-La worden op ambachtelijke manier gemaakt en bevatten exotische specerijen, kostbare houtsoorten en bedwelmende bloesems.  Tsi-La parfums bevatten alleen geurstoffen van natuurlijke oorsprong.
    De lijn bestaat uit 7 verschillende geuren waarvan sommige van biologische teelt en zijn exlusief verkrijgbaar bij shizo.nl
    Overigens vind ik dit een fantastisch mooi flesje welke ik graag op mijn toilettafel heb staan. 


    Chiang Mai is een stadje in Noord-Thailand omringd door berglandschappen en jungle. Ook regent het hier iets vaker dan in de rest van het land waardoor de geuren iedere keer anders zijn.
    Hierdoor geinspireerd heeft Herb Basics een aantal parfums eau de Toillette ontwikkeld met de toepasselijke naam "Scent of Chiang Mai".
    De parfums bevatten alleen geurstoffen van planten en bloemen die in de omliggende streek in het wild groeien. Hierdoor is een collectie van een achttal verschillende geuren ontstaan.
    Ook de verpakking is volledig milieu bewust gemaakt.
    Jammer is dat ik het flesje ietsje minder vind.
    Te verkrijgen bij diamantwellness.com




    Geen opmerkingen:

    Een reactie posten