Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

donderdag 24 februari 2011

Voet Reflexologie en LOTERIJ !!

In het vervolg van de Voet Reflex Massage ga ik in het kort proberen uit te leggen hoe je deze
reflex massage moet toepassen. Tevens zal ik voor degene die het interessant vinden een aantal voetsticks met ontspannende kruidenmix om de voeten in te laten baden, verloten die gebruikt worden in de Thaise Voet Reflex Massage.
Ik wil wel benadrukken dat het belangrijk en handig is om toch een cursus hiervoor te zorgen om deze massage goed onder de knie te krijgen.

Hoe geef ik een Thaise Voet Reflex Massage?
Zoals ik al eerder heb aangegeven is reflexologie het aanbrengen van druk op bepaalde gebieden in de zones van de voeten, zoals de kaart in het vorige artikel aangeeft. Door druk te zetten op een bepaalde zone in de voet wordt een ander deel van het lichaam gestimuleerd en geactiveerd waardoor bepaalde gezondheidsproblemen kunnen worden verholpen. Deze druk kan men uitoefenen door de vingers te gebruiken maar in de Thaise Voet Reflex Massage wordt meestal gewerkt met de zogenaamde "Voetsticks". Dit zijn houten "sticks" waarmee heel makkelijk de druk op de voet kan worden gedoseerd en welke we straks ook gaan verloten en ook een tweetal kruidenbaden voor de voeten. 


Hieronder een aantal tips om een voet reflex massage te geven;


  1. Laat de voeten eerst ontspannen in een teil met warm water of een voet massage bad. Gebruik hierbij het liefst een ontspannende voeten kruidenmix om de voeten geheel tot rust te laten komen en maak deze daarna met een handdoek droog. Een voetenbad van plusminus  10 minuten is voldoende.
  2. Begin met het masseren van het onderste been en de kuiten door middel van lange slagen met de hane en werk zo langzaam naar de voeten toe. Dit nadat het onderste been en de voeten zijn ingesmeerd met een massage olie. Dit kan bijvoorbeeld jojoba olie, druivenolie of amandelolie zijn. Ik gebruik meestal een traditionele Thaise massage olie.
  3. Daarna met de duimen de voeten zachtjes masseren zodat de bloedsomloop goed op gang komt.
  4. De hiel in de ene handpalm houden en de bovenste kant van de voet naar voren drukken en weer terug. Het naar voren drukken even een paar tellen vasthouden.
  5. Na dit proces de tenen masseren te beginnen met de buitenste tenen en met de voet stick de zones tussen de tenen masseren en daarna de zones die daarachter liggen. Gebruik daarvoor de kaart voor de reflexzones.
  6. Werk vanaf de buitenste voetzolen naar binnen toe en behandel ieder zone. Zet met de footstick zachte druk bij de voetzool bij de tenen en er mag wat meer druk worden gezet bij de heilen. 
  7. Na behandeling van alle zones met de voetstick kunt u afsluiten met een ontspannende voetmassage waar u de duimen en maak zachtjes een vuist om te masseren.
  8. Een goed voorbeeld van een Thai reflex voetmassage kan je vinden onder de volgende link Thai Voet Reflex Massage 


VERLOTING
Voor degen die na het lezen van dit artikel geinteresseerd zijn geraakt in de Thaise Voet Reflex Massage
verloten wij 2 x een pakket met Thaise Voetsticks en tweemaal een ontspannende voet kruiden bad.

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een mailtje te sturen naar lek@diamantwellness.com.
De uitslag zal volgende week bekend worden gemaakt.

2 opmerkingen:

  1. Ikzelf ben ook druk bezig om mijn voeten goed te verzorgen, echter is het wel zo dat ik het lastig vind om mezelf te masseren. Heb je hier toevallig tips voor?

    BeantwoordenVerwijderen