Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

zondag 9 januari 2011

Thaise Massage: De beste Massage voor het verlichten van lage Rugpijn.

Massages en andere touch (aanraking) therapieën zijn bekend dat het rugpijn, stress en spanning kan verminderen. Een nieuwe studie toont aan dat traditionele Thaise massage de meeste verlichting biedt aan patiënten met rugpijn of chronische rugpijn.

Onderzoekers van de afdeling Fysiotherapie op de Faculteit der Medische Wetenschappen van de Universiteit van Khon Kaen, Thailand, hebben de gevolgen onderzocht van diverse massage therapieën op stress-gerelateerde parameters, waaronder de hartslagvariabiliteit, angst, spierspanning, pijn intensiteit, druk pijngrens en lichaam flexibiliteit bij patiënten met rugpijn veroorzaakt door myofasciale triggerpoints**.



Aan het onderzoek deden 36 patiënten mee die willekeurig werden toegewezen aan een dertig minuten durende traditionele Thaise massage of een andere therapievorm. 

De resultaten toonden aan dat de patiënten die een traditionele Thaise massage hadden ondergaan minder pijn, angst en spierspanning voelden. Teven werd een significante toename van de variabele hartslag waargenomen. Soortgelijke veranderingen werden er in de andere groepen niet waargenomen. Volgens de onderzoekers concluderen dat traditionele Thaise massage de variabele hartslag kan verhogen en rugpijn, spierspanning en angst als gevolg van stress-gerelateerde parameters kan verminderen.
 

** Wat is myofasciale pijn?
Myofasciale pijn is een algemene medische term, om pijn te beschrijven die afkomstig is van de spieren en de spiervliezen ('fascia' genaamd).
Myofasciale pijn wordt veroorzaakt door myofasciale triggerpoints. Het opmerkelijke is dat deze triggerpoints zich vaak op een heel andere plaats bevinden als waar de pijn gevoeld wordt. Druk op het triggerpoint geeft vaak de voor de patiënt herkenbare uitstralende pijn.
**Wat zijn triggerpoints?
Triggerpoints
zijn kleine, voelbare verhardingen in een spier, die zeer drukpijnlijk zijn. Een spier met een triggerpoint erin is ook zeer pijnlijk bij rekken. Een triggerpoint bestaat uit kleine spiervezels, die vast en verkrampt in elkaar zitten ('contractieknopen'). Aanvoer van voedingsstoffen wordt hierdoor moeilijk en afvalstoffen kunnen niet gemakkelijk worden afgevoerd.


Thaise Massage en de rugspieren 
Een Thaise massage therapeut zal zich bij lage rugpijn niet focussen op een gebied of spiergroep. Ze passen hun therapie toe op het hele lichaam.
In de rug zitten veel spieren die met elkaar samen moeten werken. Wanneer de spieren in de onderrug zwak zijn of zullen andere spiergroepen ook niet goed functioneren. De Thaise massage behandelt alle spieren in de rug maar strekt zich ook uit naar de omliggende spieren. En ook schouders, nek en hoofd worden niet vergeten. Het richt zich op de hele lage rug en omliggende spieren met als doel de stress en pijn te verminderen en iemand weer in staat stellen om zijn of haar dagelijkse activiteiten te kunnen doen.
 

2 opmerkingen:

  1. Ik heb op http://www.pijnwijzeronline.nl/soorten-pijn/lage-rugpijn gelezen dat je ook met warmte lage rugpijn kan verlichten. Wat als je massage met warmte combineert zou dat ook helpen?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is het beste product dat wat na 30 minuten het meeste effect heeft? Of dat wat misschien langzaam stap voor stap een blijvend effect heeft? En een andere vraag die me fascineert is, komt pijnverlichting niet minstens zoveel van binnenuit, hoe je met pijn omgaat en hoe je emotionele huishouding ervoor staat?
    Ik persoonlijk kies liever voor een bredere aanpak, dan alleen een massage of therapie waarin ik tamelijk passief iets onderga. Blijft een feit dat ik absoluut fan ben van massage, mits vanuit aandacht en verbondenheid gedaan.

    BeantwoordenVerwijderen