Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

maandag 24 januari 2011

Alles over Peelen

We gaan het hier hebben over Peelen, ook wel Exfoliëren genoemd, en waarom dit zo belangrijk is voor de huid, want Peelen laat de huid letterlijk stralen. Peeling is een Engels woord en betekent letterlijk "afpellen" of "vervellen". Het peelen van de huid is dus eigenlijk het verwijderen van de dode huid om plaats te maken voor een nieuwe. Deze dode huidcellen vormen een doffe laag op de huid waardoor de huid niet meer straalt. Door deze huidcellen te verwijderen zorgen we ervoor dat onze huid er weer jonger en stralender uitziet.


Maak je huid grondig schoon.
Voordat je met een "peelen" begint is het heel belangrijk dat je de huid goed reinigt. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een "cleaning gel" of "reinigingsmelk". De meeste mensen brengen deze reiningsgel op een wattenschijfje aan en maken daarmee hun huid schoon, maar beter is  om de huid met de vingertoppen goed te reinigen. Het beste is om het gezicht daarna droog te deppen met een niet pluizende handdoek of gastendoekje en de huid na behandelen met een hydraterende crème. 

Peelen Thuis
Je kunt heel goed een peeling thuis toepassen. De bovenste laag dode huidcellen kun je thuis d.m.v. een exfoliërend reiningsmiddel of een goed scrubcrème  verwijderen. De scrub of crème breng je in een dun laagje aan op de huid en masseer deze met cirkelvormige bewegingen waardoor de dode huidcellen losser komen te zitten. Laat de scrub daarna enige tijd inwerken totdat het droog is. Daarna het gezicht met lauw water wassen. Gebruik bij voorkeur een natuurlijke scrubcrème zoals die van bijvoorbeeld Herb Basics
De meeste scrubs of crèmes bevatten korreltjes om de dode huidcellen sneller los te maken. Deze korreltjes verschillen van structuur maar zijn vaak niet geschikt voor de gevoelige huid. Voor de gevoelige huid kan je het beste gebruik maken van zogenaamde Enzymatische Peeling. Deze bevatten geen korreltjes maar enzymen en fruitzuren die de dode huidcellen losweken.


Professional Peeling
Waar bij de thuispeeling alleen de dode huidcellen dicht aan de oppervlakte worden verwijderd is er bij professionele peeling meer dieptewerking in de huid waardoor meerdere huidlagen kunnen worden behandeld.
Men maakt hierbij het onderscheidt tussen;
- Peelings met plantaardige ingrediënten zoals citroenzuren, melkzuur, wijnsteenzuur e.d. We noemen dit ook wel de oppervlakkige peelings omdat ze niet heel diep in de huid doordringen. Wel kunnen ze een weinig roodheid geven. Deze peelings zijn geschikt voor fijne rimpeltjes, lichte pigmentvlekken en acne. Vaak zijn voor een zichtbaar resultaat meerdere behandelingen noodzakelijk.

- Chemische peeling.
Hierbij wordt meestal gebruik gemaakt van trichloorazijn. Dit wordt ook wel TCA Peeling genoemd. Bij een chemische peeling worden niet gebruik gemaakt van scrubben maar de dode huidcellen worden door het zuur losgeweekt van de huid. Het zuur lost de lijmlaag die tussen de dode huidcellen zitten op waardoor deze los komen te zitten. Dit is een middeldiepe peeling omdat ze dieper de huid binnendringen. Het wordt meestal toegepast bij zonnebrand schade of pigmentvlekken. Het is vaak een pijnlijke behandeling.

- Zware Peeling
Deze peelings worden in klinieken uitgevoerd en worden bijna niet meer toegepast. Bij de zwaardere peelings wordt gebruik gemaakt van Fenol. Het lost in een keer 5 tot 8 huidlagen tegelijk op en kan goede resultaten bieden bij hyperpigmentatie, ernstige acne of littekens. Echter Fenol is dusdanig gevaarlijk omdat het hartritmestoornissen en vergiftiging kan veroorzaken dat het bijna niet meer uitgevoerd wordt. Tevens kunnen er bij een zware peeling ook weer nieuwe littekens ontstaan.

Andere vormen van Peeling
Hier wordt ook veel gebruik van gemaakt in schoonheidssalons en wordt Microdermabrasie genoemd.
Dit is een peeling waarbij 1 tot drie huidlagen worden verwijderd doordat er kristallen tegen de huid worden geblazen die de dode huidcellen verwijderen.




-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten