Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

woensdag 17 november 2010

Scrubben!

Het scrubben van de huid wordt vaak vergeten. Toch is dit een van de belangrijkste onderdelen voor de
verzorging van de huid.  Het is belangrijk om de huid te exfoliëren (een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door jonge huidcellen) omdat de huid elke 
2-4 weken dode huidcellen vervangt door nieuwe.
Echter de meeste tijd worden deze dode huidcellen niet snel genoeg afgevoerd waardoor je kans hebt op verstopte poriën en remt het de nieuwe huidcellen hun werk te doen.
Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen zodat de nieuwe huidcellen sneller kunnen ademen waardoor je huid er gezonder en stralender uitziet. 
Vele blogs of beauty rubrieken menen dat je de huid dagelijks moet scrubben.
Ons advies is om dit absoluut NIET te doen. Bij dagelijks scrubben bereik je juist het tegenovergestelde effect omdat het dan de huid weer kwetsbaar maakt voor allerlei invloeden van buitenaf zoals uv straling van de zon, waardoor juist huid veroudering optreedt. 
De huid moet wel de ruimte krijgen om te herstellen.
Een keer per week de huid scrubben is ruim voldoende om je huid gezond te houden en een gezonde uitstraling te geven.
Verder gebruik voor het scrubben geen chemische peelingstoffen die misschien wel een sneller resultaat geven maar op termijn een nadelig effect heeft op de huid. Gebruik een natuurlijke en liefst biologische scrub zoals bijvoorbeeld de producten van Herb Basics. Deze verwijderen de dode huidcellen en zorgen er tegelijk voor dat de huid herstelt, geneest en kalmeert.


Hoe te scrubben:


- Maak je huid een beetje vochtig.
- Doe wat scrubcrème op de  vingertoppen en masseer zachtjes de huid in kleine, cirkelvormige bewegingen.
- Spoel de huid grondig.
- Breng een vochtinbrengende crème op

Geen opmerkingen:

Een reactie posten