Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

zaterdag 29 januari 2011

De Beste BB Cream van Missha en Innisfree.

Ik heb het in dit blog al eens eerder geschreven over BB balm of BB cream wat een grote rage is in Zuidoost Azië. Bijna iedereen gebruikt daar een BB cream omdat het een fantastisch product is met vele eigenschappen.
Het zijn producten die 3 of meerdere functies hebben in een crème. Het is ongekend populair bij met name meisjes en jonge vrouwen in de leeftijdscategorie van 18 tot 35 jaar, maar ook zie je steeds meer BB creams verschijnen voor mannen.
De grote voordelen van een BB cream zijn:
  • werkt als een make-up foundation en verbergt daarmee oneffenheden in het gezicht alsmede acne zonder dat het de poriën verstopt.
  • alsmede dat het een hydraterende werking heeft en de huid voedt en heeft dus een anti-aging effect omdat het rimpels vermindert en de huid gezond houdt.
  • hebben een hoge SPF of UV bescherming vaak van 25 of meer om zo de huid te beschermen tegen de zon.
  • ze geven een natuurlijke glans aan het gezicht en zijn vaak in verschillende tinten verkrijgbaar.


Zijn BB creams of BB crèmes wel zo Natuurlijk?
Alhoewel veel BB cream merken zacht zijn voor de huid en daarmee geschikt voor alle huidtype zijn de meeste niet zo natuurlijk als de merken beweren. De merken roepen wel dat ze uitsluitend natuurlijke ingrediënten gebruiken en in de advertentiecampagnes doen ze de consument geloven dat het uitsluitend natuurlijke ingrediënten - en blogs zoals misslippgloss nemen dit rucksichtloos over - bevat, echter het grootste deel van de BB creams zijn helemaal niet zo natuurlijk. In heel veel BB creams staan op de ingrediëntenlijst nog een waslijst van parabenen en siliconen. Hoewel ik denk dat siliconen niet slecht zijn voor de huid omdat ze nooit de huid binnen kunnen dringen zou het beter zijn als ze andere natuurlijke ingrediënten gebruiken in plaats van verschillende soorten parabenen.


Zie hiernaast een afbeelding hoe ze doen geloven dat de BB Cream uitsluitend natuurlijke ingrediënten bevatten.

Natuurlijke BB Creams
Hieronder vind je een tweetal producten die wel uitsluitend en in zijn geheel biologische ingrediënten gebruiken. Deze ingrediënten hebben ook nog eens het ECOCERT Keurmerk, dus wanneer je er zeker van wil zijn dat het geen parabenen en andere schadelijke ingrediënten bevatten zijn deze producten een goede keus.

1. BB Cream van Innisfree
Innisfree is het eerste Koreaanse merk wat 100% natuurlijke ingrediënten bevat voor al haar producten. Het merk is eigendom van Amore Pacific, een van grootste cosmeticabedrijven van Zuidoost Azië. 
Momenteel is Innisfree het toonaangevende cosmeticamerk van natuurlijke en biologische producten. 
Alle producten van het merk Innisfree stralen een eco-vriendelijk en groen beeld uit.
Innisfree is ook een van de weinige merken die ECOCERT gecertificeerd zijn en dus uitsluitend gebruik maakt van biologische ingrediënten. De BB Cream van Innisfree straalt ook biologische kwaliteit en consumenten vinden de kwaliteit dan ook erg goed.
De BB Cream zit in een mooi tube en zijn naar behoren geïdentificeerd met engelse beschrijvingen.
De crème is makkelijk aan te brengen maar misschien iets te waterig waardoor het eventueel van je gezicht kan afdruppelen. Maar daardoor wel makkelijk aan te brengen en de dekking is vrij redelijk. Het voelt ook niet vet en plakkerig aan wat bij dit soort crèmes soms nogal eens het geval is. 
Innisfree is een goede natuurlijke keuze.

2. Missha Signature
Missha is in een relatief korte tijd uitgegroeid tot een van de premium merken van Azië. Hun producten stralen luxe en kwaliteit uit en in 2010 waren ze het best verkochte merk in Korea. Ook ik vind hun producten qua verpakking fantastisch mooi en van goede kwaliteit. Hun best verkochte BB cream is Missha Perfect Cover en Missha Signature is de nog luxere opvolger daarvan met uitsluitend natuurlijke ingrediënten waarvan de meeste ECOCERT gecertificeerd zijn hoewel het merk zelf ECOCERT kwalificatie niet voert.
Missha Signature heeft een nog fijnere structuur dan de ook al goede Missha Perfect Cover en is van nog betere kwaliteit. De verpakking is werkelijk zeer mooi, straalt luxe uit en is van hard plastic. De tube komt met een pompje waardoor het makkelijk te doseren is. De geur is licht, fris met een fijne aroma van bloemen. 
De dekking is prima, wat vaster in structuur dan Innisfree maar zeer goed smeerbaar. Je hebt slechts enkele druppels nodig voor een goed resultaat waardoor je er lang mee doet.
Ook voor de gevoelige huid is dit een prima crème omdat het niet irriteert, minimaliseert de poriën en is zeer hydraterend. Voor mij een van de beste BB creams.
De prijs is iets hoger dan van een reguliere BB cream maar zeker niet te hoog als je beseft wat je er voor krijgt.

In Nederland te koop
Diamantwellness.com is de eerste en enige online shop die BB creams verkoopt.
De producten van Innisfree, Missha Perfect Cover en Missha Signature zijn dus nu ook in Nederland te koop bij diamantwellness.com
Maar ook het bekende merk Skin79 is hier verkrijgbaar.

Update:
Er is nu een complete nieuwe webshop die helemaal gespecialiseerd is in bbcream en Koreaanse cosmetica.
Kijk snel onder http://www.bbcreamshop.eu



2 opmerkingen:

  1. Dit zit er in de Missha cream:

    (Echt niet natuurlijk!!!)

    Ingredients:
    Water (Aqua), Cyclopentasiloxane, Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer, Cetyl PEF/PPG-10/1 Dimethicone, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Zinc Oxide, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Butylene Glycol, PEG-10 Dimethicone, Arbutin, Magnesium Aluminium Silicate, Stearalkonium Hectorite, Hydrolysed Collagen, Rosa Rubiginosa Seed Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane, Caviar Extract, Adenosine, Algae Extract, Macadamia Ternifolia Seed Oil, Fagus Sylvatica Bud Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Sodium Hyaluronate, Ceramide 3, Chamomila Recutita (Matricaria) Flower Extract, Fragrance (Parfum), Triethanolamine, Methylparaben, Propylparaben, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Butylphenyl Methylpropional, Benzyl Salicylate, Hydroxycitronellal, Alpha-Isomethyl Ionone, Hexyl Cinnamal, Linalool, Citronellol. MAY CONTAIN [+/-; Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499)]

    Als je het mij vraagt niet goed voor je huid

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb gemaild met BB Cream shop, en ook inisfree ecologische bb cream bevat een heleboel NIET NATUURLIJKE ingredienten:


    CAMELLIA SINENSIS (GREEN TEA) Extract,Cyclopentasiloxane ,Butylene Glycol ,Titanium Dioxide ,Hydrogenated Polydecene ,Zinc Oxide ,Hydrogenated Polyisobutene ,Phenyl Trimethicone ,Butylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate ,Arbutin ,Glycerin,Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone ,Cyclohexasiloxane ,Hydrogenated C6-14 Olefin Polymers ,Sodium Chloride ,Polyglyceryl-4 Isostearate ,Sorbitan Isostearate ,Caprylyl Methicone ,Orbignya Oleifera Seed Oil ,Sodium Hyaluronate ,C12-15 Alkyl Benzoate ,Ozokerite ,Talc ,Disteardimonium Hectorite,Sorbitan Olivate ,Dimethicone/Vinyl Dimethicone Crosspolymer ,Hexyl Laurate ,Aluminum Hydroxide ,Stearic Acid ,Alumina ,Propylene Carbonate ,Hydrogen Dimethicone ,Tocopheryl Acetate ,Triethoxycaprylylsilane ,Adenosine ,Xanthan Gum ,Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Water,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER WATER,Citrus Aurantium amara (Bitter Orange) Flower Water,Tilia Platyphyllos Flower Extract ,LAVANDULA ANGUSTIFOLIA (LAVENDER) FLOWER/LEAF/STEM EXTRACT,ROSMARINUS OFFICINALIS (ROSEMARY) LEAF EXTRACT,IRIS ENSATA EXTRACT,Ginkgo Biloba Leaf Extract ,Angelica Keiskei Leaf/Stem Extract ,Linaria Japonica Extract,Houttuynia Cordata Extract ,Acorus Calamus Root Extract ,Taraxacum Officinale (Dandelion) Rhizome/Root Extract,Salicornia Herbacea Extract ,CAMELLIA JAPONICA FLOWER EXTRACT,Prunus Armeniaca (Apricot) Fruit Extract,Artemisia Vulgaris Extract ,Cornus Officinalis Fruit Extract ,DAUCUS CAROTA SATIVA (CARROT) ROOT EXTRACT,Mangifera Indica (Mango) Fruit Extract,Juglans Regia (Walnut) Extract,Citrus Reticulata (Mandarin Orange) Peel Extract,Carica Papaya (Papaya) Fruit Extract,Cucumis Sativus (Cucumber) Fruit Extract,Citrus Aurantium Bergamia (Bergamot) Fruit Oil,Anthemis Nobilis Flower Oil ,Geranium Maculatum Oil ,Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil,Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Oil,Rose Flower Oil ,Santalum Album (Sandalwood) Oil,Commiphora Myrrha Oil ,Styrax Benzoin Gum , Phenoxyethanol ,Caprylyl Glycol ,Ethylhexylglycerin ,1,2-Hexanediol ,CI 77491 ,CI 77492 ,CI 77499/Black Oxide of Iron/Ferrous-Ferric Oxide/Iron Oxides

    BeantwoordenVerwijderen