Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

zaterdag 4 december 2010

WINTER!!

Het is de laatste dagen bar koud in ons land. Afgelopen maandag en dinsdag zelfs vriezend weer met een snijdende oostenwind wat de gevoelstemperatuur tot -15 graden Celsius deed dalen.
En juist op die dagen terwijl ik de kinderen moest ophalen uit school ..... auto start niet meer doordat de accu het begeven had. Dus moest ik lopend naar school toe om de kinderen op te halen om daarna weer terug te gaan door sneeuw met een striemende oostenwind die door merg en been ging.  Dit 15 minuten heen en weer 15 minuten terug waarbij het soms echt pijn deed aan mijn gezicht, handen, voeten en benen.
Eindelijk thuis de cv flink opgestookt en nog een uur zitten na rillen tot ik het eindelijk weer een beetje warm had.
Ook mijn huid heeft direct te leiden onder deze omstandigheden, koude droge vrieslucht, een harde wind en dan weer de warmte in. Mijn huid droogt er enorm door uit, schilfers op mijn benen en kloofjes in mijn handen, ellebogen en voeten. Ook mijn gezicht ziet er in deze periode grauwer en vermoeider uit.
Hoe kunnen we onze huid gedurende deze periode er toch gezond uit laten zien en de droogte van de huid tegengaan.

Hieronder een aantal aandachtspunten voor je huid gedurende de winter:

1. Probeer het nemen van een warme douche, hoe verleidelijk ook, te beperken. Dit droogt de huid alleen maar extra uit. Smeer je na het douchen in ieder geval in met een natuurlijke vocht inbrengende lotion.

2. Zet de thermostaat toch maar een graadje lager, een warme ruimte droogt de huid extra uit. Zorg ook voor luchtbevochtigers.

3. Gebruik deze periode zo min mogelijk handmatige scrubs om dode huidcellen te verwijderen, kies in plaats hiervan een enzym peeling masker. Deze verwijderen ook dode huidcellen maar op een heel zachte manier.
Kijk hiervoor bij maskers die natuurlijke enzymen bevatten zoals bijvoorbeeld ananas en papaya.

4. Essentiële fyto-voedingsstoffen en anti oxidanten, zoals aardbeien en bosbessen helpen uw huid er minder grauw te laten uitzien.

5. Gebruik vaker organische hydraterende maskers. Dit soort maskers zal de schrale huid en roodheid helpen te verminderen en zorgen voor een gelijkmatige kleur. Ook verminderd het allerlei droogte lijntjes.
Gebruik hiervoor zoveel mogelijk maskers met biologische ingrediënten.
Hieronder een aantal producten, ingrediënten wat een uitstekende werking heeft, let bij het kopen op de volgende ingrediënten:
- Jasmine of Lotus: helpt de droge huid te voeden, hydrateren en te verzachten.
- Macadamia olie: hydrateert en helpt de natuurlijke vochtbalans te versterken.
- Wild Rose olie: bevordert de celvernieuwing
- Avocado olie: Zeer rijk aan vitamina A, D en E. Het is een olie die diep doordringt in de huid om het te voeden en te verzachten.

Verder helpt een gewone poedermasker aangevuld met yoghurt en honing ook uitstekend om een rode, schrale huid te verzachten. Ook kan je biologische haver gebruiken in plaats van de poeder om de huid te verzachten gedurende de wintermaanden.
Patchouli is ook zo'n ingrediënt wat zeer effectief werkt bij een schrale huid en de huid weer een gelijkmatige kleur geeft. Verdere goede ingrediënten zijn rozenbottel en teunisbloemolie, druivenpitolie en kamille voor het verzachten van de huid en roodheid te verminderen.

6. Smeer je handen voordat je naar buiten gaat in met een natuurlijke handcrème. Het beste is een handcrème met bijenwax aangevuld met bijvoorbeeld macadamiaolie of druivenpitolie. Dit beschermd je handen goed tegen wind en kou.
 
7. Een kruidenbad is een heel goed middel bij koude voeten tijdens de winter. Het bevordert de bloeddoorstroming waardoor je voeten minder koud zijn.

8. Tegen kloofjes in de voeten en ellebogen werkt de Lavender & Clove Balsem van Diamant Wellness  heel doeltreffend. Het houdt de voeten warm en geneest de beschadigde huid. Tevens heeft het schimmeldodende en antiseptische eigenschappen. Houd de voeten energiek en fit gedurende de winter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten