Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

dinsdag 1 februari 2011

De Beste Skin Whitening Extracten.

Hierbij een stukje over de beste natuurlijk ingrediënten voor het lichter maken van de huid of ook vaak
skin lightening of skin whitening genoemd.
Het is namelijk inderdaad mogelijk om de huid lichter te maken uitsluitend op basis van natuurlijke ingrediënten en nog beter met cocktails van natuurlijke ingrediënten die er voor zorgen dat het samengestelde effect nog groter is. Zelfs doeltreffender dan wat momenteel met chemische middelen bereikt kan worden.
Ook zullen hier ingrediënten aan de orde komen waarvan de meeste lezers hoogstwaarschijnlijk nog nooit van gehoord hebben zoals het Mahaad extract. Let dan op want het Mahaad Extract is een van de krachtigste bleekmiddelen voor de huid.


Hydrochinon
Allereerst een klein stukje over Hydrochinon. Deze chemische stof was jarenlang het middel voor het lichter maken of bleken van de huid. Mensen die last hadden van hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken, Melasma, ernstige vorm van Spoeten en huidsverkleuringen door de zon kregen en krijgen nog steeds dit middel voorgeschreven. Nu is het sinds een aantal jaren ook bekend dat Hydrochinon zeer ernstige bijwerkingen kan hebben en bij langdurig gebruik de kans op kanker aanzienlijk toeneemt. Vandaar dan Hydrochinon nu alleen nog maar door specialisten mag worden voorgeschreven en het verboden is als toevoeging in een cosmetische crème.

Natuurlijke Whitening 
Het was natuurlijk al bekend dat bepaalde natuurlijke ingrediënten ook de huid lichter konden maken.
Een voorbeeld van zo'n natuurlijk middel is citroen. Citroen heeft een blekende werking alleen een bepaald ingrediënt had nooit die blekende werking die Hydrochinon in zich had. Doordat Hydrochinon zulke ernstige bijwerkingen had zijn fabrikanten op zoek gegaan naar natuurlijke alternatieven. Een aantal natuurlijke ingrediënten tezamen gecombineerd in coctails hebben momenteel een beter resultaat in het lichter maken van de huid dan Hydrochinon.

De krachtigste ingredienten voor skin lightening of bleken van de huid
Hieronder zal ik de meest effectieve ingrediënten beschrijven die dit mogelijk maken.

Arbutin of Berendruif extract
Arubutin is een natuurlijk extract gevonden in de Berendruif. Het heeft een sterke remming op het vormen van melasma. Zelfs bij zeer lage concentraties werkt dit extract zeer effectief.

Kojic Acid of Kojic Zuur
Kojic zuur is een bijproduct wat ontstaat bij de productie van Sake, de Japanse Rijstwijn. Het is een vrij recente ontdekking en is effectief bij het remmen van melasma.

Licorice of Zoethout Extract
Zoethout heeft niet alleen ontstekingsremmende eigenschappen maar bevat ook het  ingrediënt Glabridin.
Dit Glabridin remt pigmentatie door het voorkomen van pigmentvorming, ook wel tyrosinase activering genoemd.

Mulberry Extract of Moerbei 
Mulberry of Moerbei extracten hebben veel positieve invloeden op de huid. Het wordt ingezet als anti-aging product, voor hulp bij het afvallen, heeft ontstekingsremmende eigenschappen e.d.
Mulberry Paper of Moerbei Extracten zijn ook zeer krachtig remmers in de vorming van pigmentatie.

Glycolzuur
Glycolzuur zorgt voor het natuurlijk lichter maken van de huidskleur. Het heeft ook de eigenschap om de huidskleur te egaliseren doordat het cellen aanmoedigt te vernieuwen. Hierdoor wordt het ook veel gebruikt in anti-aging producten. Verder dringt Glycolzuur diep door in de huid.

Melkzuur
Minder krachtig dan Glycolzuur maar beter geschikt voor mensen met een gevoelige huid doordat het minder sterk is. Het heeft dezelfde eigenschappen als Glycolzuur of bootst die na, echter minder krachtig.

Citroenzuur
Al eeuwen gebruikt om de huid lichter te maken. Echter Citroenzuur is zeer geconcentreerd en is daarmee ook zeer irriterend voor de huid en kan tevens de huid beschadigen.

Vitamine C

Vitamine C is een natuurlijke antioxidant die voorkomt in veel verschillende vormen , elk met specifieke eigenschappen.Verschillende van deze vormen is aangetoond dat de aanmaak van melanine te verminderen en het blekend effect in combinatie met andere ingrediënten te bevorderen.


Mahaad 
Dan nu iets over een extract wat minder bekend is en minder gebruikt wordt in Huid Blekende Cosmetica en dat is
het extract van de Mahaad. Mahaad is de Thaise naam voor deze boom, de botanische naam luidt Artocarpus Lakoocha Roxb.
Mahaad is een bladverliezende boom en wordt hoofdzakelijk gevonden in de Noordelijke en Noordoostelijke provincies van Thailand. Maar ook in bepaalde streken in India komt deze boom voor.
In de Thaise traditionele geneeskunde worden extracten uit het hout gebruikt voor de behandeling van draadworm, spoelworm en lintwormen. Tevens heeft het een kalmerende en genezende werking bij diverse huidproblemen zoals uitslag.
Verder werken bepaalde bestandsdelen van de Mahaad als krachtige natuurlijke whitening voor de huid.
Het is een van de krachtigste natuurlijke bleekmiddelen die er momenteel zijn. Haar werking is bijvoorbeeld krachiger dan Kojiczuur.
Zie hieronder ook de grafiek waaruit de werking van de verschillende whitening extracten worden vergeleken.

De werkzaamheid van huid blekende extracten in vergelijking met Mahaad Extract.




Albatin
Albatin is ook een vrij recente cocktail in Skin Whitening producten, welke we niet veel tegenkomen in dit soort cosmetica.  Het is een hydroglycol oplossing en wordt gebruikt als remmer van Melalinevorming. De activiteit wordt geoptimaliseerd wanneer Albatin gebruikt wordt in combinatie met andere Melaline remmers zoals Kojic zuur, Arbutin  en blijft lang werkzaam.

Het kopen van een doeltreffende Skin Whitening Product
Let bij het kopen van een huid blekend middel goed op of bovenstaande cocktails of ingrediënten aanwezig zijn. Alleen deze extracten en combinaties van deze extracten zijn werkzaam tegen hyperpigmentatie, pigmentvlekken, ouderdomsvlekken en roodheid. Hou er ook rekening mee dat en ongeveer 12 weken duurt voordat het resultaat echt zichtbaar wordt. 
Een van de weinige producten die bij de meeste gebruikers een goed en zichtbaar resultaat geeft is Cybele Bellance en Cybele Bellance UV. Deze zijn online te bestellen bij diamantwellness.com

2 opmerkingen:

  1. Interresant!!

    Ben mooie ingredienten bij elkaar aan het zoeken om een natuurlijk huidbleek masker te maken. Deze producten brengen mij op ideeen.
    Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen