Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

dinsdag 9 november 2010

Wordt Douchen straks iets uit het verleden?

Wij moeten er niet aan denken maar volgens de New York times zou het best wel eens kunnen.
Want wat blijkt uit een artikel van deze krant;
Amerikanen douchen steeds minder vanwege gezondheidsredenen.

Het meer dan drie keer per week douchen wordt volgens de krant bij een groeiende groep Amerikanen steeds minder populair.
De krant noemt het al "het seizoen van non-bathing".
Onze huidige cultuur van het dagelijks douchen en badderen roept steeds meer vragen op of dit allemaal wel zo gezond is. Ook volgens deskundigen zijn er veel goede redenen om ons minder vaak te reinigen en meer als onszelf te ruiken.
In Amerika spelen cosmetica bedrijven en andere fabrikanten daar natuurlijk weer handig op in door droge shampoos aan te bieden en gezichtsmaskers om het gezicht nog enigzins schoon te houden:)
Ook lichaams sprays en dergelijke zien hun omzet in de laatste jaren verdubbelen.


Toch zijn er natuurlijk ook een aantal voordelen aan het minder vaak douchen of badderen.
We hebben i.i.g. meer tijd om de blogs op het internet te lezen maar om even serieus te zijn, het bespaart natuurlijk wel water en dat is goed voor het milieu. Ook veronderstel ik dan maar dat we dan ook de badkamer minder vaak hoeven schoon te maken dus dat is ook een pluspunt voor het milieu.
Verder maakt het vaak douchen de huid droog wat leidt tot een snellere veroudering van de huid en verwijdert het de natuurlijke beschermlaag van de huid waardoor het niet zelf meer in staat is bacteriën en ziektekiemen te bestrijden. Ook is het elke dag wassen van het haar niet zo gezond voor zowel hoofdhuid als haar. In shampoo's zitten in het algemeen veel chemicaliën wat onze hoofdhuid droog maakt en gevoelig voor allerlei soorten eczeem. Ook wordt het haar er eerder dof van dan dat het er glanzend uitziet.

Dus het overslaan van een douche of bad zal ongetwijfeld gunstig zijn voor het immuunsysteem van de huid maar we willen ons toch ook gewoon schoon voelen en anderzijds komen we meer en meer in contact met andere mensen die ook weer bepaalde ziektekiemen op onze eigen huid achterlaten.

Wat vinden jullie,
Zijn jullie voorstander van minder douchen uit gezondheid oogpunt of vanwege een stukje milieu bewustzijn of vinden we het allemaal maar onzin en moeten we gewoon fris ruiken.

We zijn heel erg benieuwd naar de reacties.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten