Professionele en natuurlijke authentieke Wellness & Beautyproducten

donderdag 25 november 2010

Kies deze feestperiode voor Biologische Parfums!

We zitten nu weer in de maand waar weer veel geld wordt uitgegeven aan de meest uiteenlopende
fantastisch ruikende parfums, eau de toilette en after shave.
Ook ik heb de heerlijke parfums van Chanel 5, Opium, Burberry, Issey Miyake en vele anderen jarenlang gebruikt tot ik erachter kwam dat deze parfums boordevol zeer schadelijke synthetische geurstoffen en andere toevoegingen zitten. Deze stoffen brengen meer en meer allergische reacties teweeg, zijn schadelijk voor de lever, kunnen de voortplantingsorganen beschadigen en zijn in sommige gevallen zelfs kankerverwekkend. Verder zijn ze vaak zeer milieu belastend.

Gelukkig ben ik niet de enige en zijn steeds meer mensen zich ervan bewust dat parfum schadelijk is. Dit is ook de reden dat er nu steeds meer biologische parfums op de markt komen die uitsluitend uit natuurlijke ingrediënten bestaan, het milieu niet belasten en ook zeer lekker ruiken.
Laten we tijdens deze feestdagen dan ook eens kiezen voor een Biologische Parfum. Ze zijn goed, ze zijn lekker en je doet jezelf en het milieu er een goede dienst mee.
Enige nadeel is dat ze vaak iets duurder zijn.

Hieronder vind je een aantal heerlijke biologische parfums of eau de toilette:


  • Het Franse parfumhuis 'Honoré des Prés'  heeft  een nieuwe parfumlijn 'We love NY' gelanceerd. Ontwikkeld door de Parijse parfurmeur Olivia Giacobetti.
    Drie heerlijke 100% biologische parfums , elk parfum flesje zit in een 'coffee to go' beker verpakt. 'Love Coco' is een mix van kokos, vanille en koriander, 'Vamp à NY' een combinatie van tuberosa, rum en rozijnen and last but not least ‘I love Les Carrottes' met wortelbloesem, vanille, patchouli, zoete sinaasappel en iris.
    Te koop bij onder andere biologischparfum.nl


    Rich Hippie hun parfum op de "ouderwetse" traditionele manier  maar dan met hele nieuwe en exclusieve geuren die je zelfs kunt mixen. Ze gebruiken hiervoor uitsluitend plantaardige extracten afkomstig uit biologische teelt of planten die groeien in het wild, en  ook de alcohol die gebruikt wordt is geteeld van biologische druiven uit Californië.
    Een aantal beroemdheden is al gevallen voor deze heerlijke parfum.
    De lijn bestaat uit 24 verschillende geuren.
    Te koop bij onder andere indisha.nl
    Zoals de naam het zegt Rich Hippie vind ik dit flesje echt wel hip, maar ook
    de verpakking mag er zijn.



    Tsi-La is opgericht door model Annie Morton en Natalie Szapowalo,  en ontwikkelt uitsluitend puur natuurlijke en biologische parfums. Gemaakt met de meest verfijnde essentiële oliën en botanische plantextracten. 
    De parfums van Tsi-La worden op ambachtelijke manier gemaakt en bevatten exotische specerijen, kostbare houtsoorten en bedwelmende bloesems.  Tsi-La parfums bevatten alleen geurstoffen van natuurlijke oorsprong.
    De lijn bestaat uit 7 verschillende geuren waarvan sommige van biologische teelt en zijn exlusief verkrijgbaar bij shizo.nl
    Overigens vind ik dit een fantastisch mooi flesje welke ik graag op mijn toilettafel heb staan. 


    Chiang Mai is een stadje in Noord-Thailand omringd door berglandschappen en jungle. Ook regent het hier iets vaker dan in de rest van het land waardoor de geuren iedere keer anders zijn.
    Hierdoor geinspireerd heeft Herb Basics een aantal parfums eau de Toillette ontwikkeld met de toepasselijke naam "Scent of Chiang Mai".
    De parfums bevatten alleen geurstoffen van planten en bloemen die in de omliggende streek in het wild groeien. Hierdoor is een collectie van een achttal verschillende geuren ontstaan.
    Ook de verpakking is volledig milieu bewust gemaakt.
    Jammer is dat ik het flesje ietsje minder vind.
    Te verkrijgen bij diamantwellness.com




    dinsdag 23 november 2010

    Natuurlijke Deodorant

    De meeste mensen die ik ken gebruiken dagelijks deodorant om zich te ontdoen van vervelende geurtjes
    onder oksels en .. elders.
    Echter weten we ook dat juist in deodorants het grootste percentage gifstoffen en conserveermiddelen zitten die schadelijk zijn voor de gezondheid. Het is bewezen dat door veel deodorantgebruik op jonge leeftijd meisjes eerder in de pubertijd belanden. Het credo is dan ook om jongere kinderen geen deodorant te laten gebruiken of kies voor een natuurlijke variant zoals hieronder beschreven.
    Er bestaan ook natuurlijke alternatieven zoals de Deodorant Stone, ook wel Crystal Stone genoemd.
    Deze deodorant "stenen" worden in het Verre Oosten al eeuwenlang gebruikt als natuurlijke middel tegen allerlei vervelende geurtjes. Tevens helpt het bij het tegengaan van acne en werkt het verzachtend bij insectenbeten.

    Wat is een Deodorant Stone:
    Deodorant Stenen zijn combinaties van kaliumsulfaat en andere mineralen zouten die in een tijdsbestek van maanden gekristaliseerd zijn tot een soort grote klomp. Alleen het zuiverste gedeelte binnenin de klomp - de kern- wordt met de hand gevormd en afgevlakt tot Deodorant Stone. Het is een 100% natuurzuiver middel zonder enige toevoegingen van buitenaf.

    Hoe werkt het:
    De steen remt de groei van bacteriën op het lichaam door er een dun onzichtbaar filter van minerale zouten op de huid achter te laten die de bacteriën dood en de groei van nieuwe bacteriën afremt. Deze groei van bacteriën is namelijk de oorzaak van de onaangename geur. Het onzichtbare filter die de steen achterlaat plakt niet en evenmin verstopt het de poriën, waardoor de huid op een natuurlijke wijze kan blijven ademen.

    Gebruik:
    Het beste kan je hem gebruiken als je net vanuit bad of onder de douche vandaan komt zodat je huid nog een beetje vochtig is. Rol hem dan zachtjes over onder de oksels of voeten. Zorg hierbij dat het hele gebied is bedekt. Daarna even afspoelen en afdrogen.

    Kostenbesparend:
    Een deodorant stone gaat maanden tot een jaar mee en de prijzen varieren van plusminus 5,50 tot 11,50 afhankelijk van gewicht. Dus vele malen goedkoper dan de normale deodorant sticks of sprays.

    Test:
    Uiteraard moest ik zelf zo'n steen is uittesten en ik moet zeggen dat ik het in beginsel een raar gevoel vond geven om met zo'n steen over je lichaam te rollen. Heb altijd sprays gebruikt en ik vond het een beetje vreemd aanvoelen. Echter na een aantal dagen wist ik niet beter. Het irriteerde de huid niet en gedurende dag ben ik onder mijn oksels blijven ruiken. Moet zeggen dat ik gedurende de dag geen enkel naar geurtje heb kunnen waarnemen. Ook had ik een witte blouse aangetrokken om te zien of er ergens verkleuringen op mijn blouse kwamen en ook dit niet het geval. Ben daarna nog wezen gaan sporten met deze deodorant onder mijn oksels en ook mijn voeten ermee ingesmeert. Na afloop rook het nog steeds redelijk fris en had ook het idee dat mijn voeten minder zweette. Dus al met al een goed en natuurlijk alternatief voor de conventionele doedorants en bovenal niet schadelijk.

    Waar te kopen:
    Deodorant Stenen kun je bij verschillende webshops kopen. Je hebt ze tegenwoordig ook als stick en zelfs in sprayform.
    Hieronder een aantal shops waar je ze makkelijk kunt bestellen:
    www.vitaminstore.nl
    www.manivivendi.nl (hebben ook sprays)
    www.diamantwellness.com
    www.alu-free-deo.nl

    vrijdag 19 november 2010

    Beauty & Verzorging Trends voor 2011

    Hieronder vinden jullie de trends op het gebied van beauty en verzorging voor het jaar 2011. Dit volgens het online platform wellnesstotaal.nl die alle wellness trends voor 2011 uitgebreid op een rij heeft gezet.
    Hun conclusie is dat veel trends die in 2010 zijn ingezet zich verder zullen ontwikkelen en daarom ook in 2011 volop in de belangstelling zullen blijven staan.
    Wij hebben alleen beauty en verzorging trends eruit gefilterd zoals hieronder beschreven.

    Trends 2011:


    - de trend in verzorgingsproducten voor zowel gezicht als de rest van het lichaam blijven de verzorgingproducten die een teint aan je huid meegeven. Steeds meer mensen vinden zichzelf er gezonder en minder vermoeid uitzien als ze de huid in de winter een kleurtje meegeven.

    - Het gebit wordt een steeds belangrijker item. We zullen dus een toename zien van allerlei soorten tandpasta met innoverende bleekmiddelen voor wittere tanden. Ook zullen er steeds meer klinieken worden geopend die gespecialiseerd zijn in het bleken en mooier maken van het gebit.

    - Op het gebied van massages blijven de kruidenstempel- en hotstonemassages een hot item. Verder zullen we een opmars zien van allerlei andere massagevormen zoals bijvoorbeeld klankschaalmassage, yogamassage, bamboemassage en cocosmassage.
    Waarschijnlijk zullen deze ook weer de belangstelling opwekken van drukpuntmassages zoals shiatsumassage en Traditionele Thaise Massage.

    - De opmars van 100% natuurlijke wellness- en gezondheidsproducten blijft onverminderd doorgaan. Er zal een steeds grotere belangstelling ontstaan voor volledig natuurlijke cosmetica. Salons zullen een of meerdere van deze natuurlijke producten in hun assortiment moeten gaan opnemen.

    - Voeten zijn weer belangrijk en wij denken dat dit helemaal terecht is. Veel mensen geven de voeten teweinig aandacht, zonder er aan te denken dat je er de hele dag op loopt. Consument raken hier meer en meer van doordrongen en dit zal dan ook de grootste trend van 2011 worden. Pedicure, kunstnagels in open schoenen, voetenmassage, heerlijke voetenbehandelingen en luxe natuurlijke voetencrèmes worden de meest opzienbarende trend voor 2011.

    Om het gehele verslag te lezen ga dan naar wellnesstotaal.nl.

    Let op houdbaarheidsdatum!

    Als we levensmiddelen in de supermarkt kopen en we willen het later consumeren kijkt iedereen altijd wel
    naar de houdbaarheidsdatum of het nog goed is. Al is de houdbaarheidsdatum met maar een dag verstreken gooien we het meestal al weg.
    Bij cosmetica is het een ander verhaal. Het gros van de mensen die cosmetica gebruiken smeren het nog op hun gezicht of huid terwijl de houdbaarheidsdatum al lang verstreken is.
    En dit kan gevolgen hebben voor de gezondheid.
    Na afloop van de houdbaarheidsdatum kan net zoals bij levensmiddelen de cosmetica besmet worden met allerlei schimmels en bacteriën, meestal weer rechtstreeks van onze huid afkomstig omdat we dagelijks met onze vingers in de potjes zitten te roeren.
    En dit kan weer tot allerlei narigheden leiden zoals infecties, irritaties en uitslag van de huid of zelfs allergische reacties.
    Vooral bij natuurlijke cosmetica dient men extra goed op te letten omdat deze producten vaak minder lang mee gaan dan de synthetische cosmetica.
    Dus als je dit leest, check meteen even de houdbaarheidsdatum van al je cosmeticaproducten zoals:
    make-up, dag- en nachtcrèmes, cleansing gels, lipstick etc.
    Wedden dat je heel wat kan weggooien.

    woensdag 17 november 2010

    Scrubben!

    Het scrubben van de huid wordt vaak vergeten. Toch is dit een van de belangrijkste onderdelen voor de
    verzorging van de huid.  Het is belangrijk om de huid te exfoliëren (een natuurlijk proces, waarbij het lichaam oude, beschadigde en vervuilde huidcellen afstoot en deze vervangt door jonge huidcellen) omdat de huid elke 
    2-4 weken dode huidcellen vervangt door nieuwe.
    Echter de meeste tijd worden deze dode huidcellen niet snel genoeg afgevoerd waardoor je kans hebt op verstopte poriën en remt het de nieuwe huidcellen hun werk te doen.
    Door te scrubben verwijder je de dode huidcellen zodat de nieuwe huidcellen sneller kunnen ademen waardoor je huid er gezonder en stralender uitziet. 
    Vele blogs of beauty rubrieken menen dat je de huid dagelijks moet scrubben.
    Ons advies is om dit absoluut NIET te doen. Bij dagelijks scrubben bereik je juist het tegenovergestelde effect omdat het dan de huid weer kwetsbaar maakt voor allerlei invloeden van buitenaf zoals uv straling van de zon, waardoor juist huid veroudering optreedt. 
    De huid moet wel de ruimte krijgen om te herstellen.
    Een keer per week de huid scrubben is ruim voldoende om je huid gezond te houden en een gezonde uitstraling te geven.
    Verder gebruik voor het scrubben geen chemische peelingstoffen die misschien wel een sneller resultaat geven maar op termijn een nadelig effect heeft op de huid. Gebruik een natuurlijke en liefst biologische scrub zoals bijvoorbeeld de producten van Herb Basics. Deze verwijderen de dode huidcellen en zorgen er tegelijk voor dat de huid herstelt, geneest en kalmeert.


    Hoe te scrubben:


    - Maak je huid een beetje vochtig.
    - Doe wat scrubcrème op de  vingertoppen en masseer zachtjes de huid in kleine, cirkelvormige bewegingen.
    - Spoel de huid grondig.
    - Breng een vochtinbrengende crème op

    maandag 15 november 2010

    Gevaarlijk: Synthetische stoffen in cosmetica !!

    Kijk eens op de website van http://www.heelnatuurlijk.nl onder het rubriekje Synthetische stoffen in cosmetica en het effect op onze gezondheid.
    Hier vinden we een lijst van alle synthetische stoffen die terug te vinden zijn in cosmetica. Misschien een handig hulpmiddel voor het leren herkennen van deze stoffen die gebruikt worden in de meeste cosmeticaproducten.
    Ook in vele natuurlijke cosmetica vinden we een of meer van deze stoffen terug. Zelfs in cosmetica die roepen 100% natuurlijk te zijn kunnen we deze stoffen terugvinden zoals bijvoorbeeld Sante en Lavera.
    Dus ook deze producten zijn niet helemaal natuurlijk!
    Verder schrikken we ons helemaal rot als we deze lijst bekijken. Van elke stof krijgen we wel een een of andere verschrikkelijke bijwerking.

    Voorbeeld:
    Cocamide DEA
    Wordt gewonnen uit kokosolie. Het is een carcinogeen en vormt nitrosaminen op de huid (nitrosaminen zijn kankerverwekkend).
    DMDM Hydantoine
    Een veelgebruikt synthetisch conserveringsmiddel in bijvoorbeeld huid-en haarproducten, deodorant en nagellak. Het maakt formaldehyde vrij (zie aldaar). Het kan allergieën, depressie, hoofdpijn, pijn in de borst, chronische vermoeidheid, duizeligheid, slapeloosheid en astma veroorzaken. Tevens bestaat het risico van verzwakking van het immuunsysteem en het ontstaan van kanker.

    Ethyleen glycol
    Dit is een emulgator en moisturizer. Het is van dierlijke of plantaardige oorsprong, maar kan ook synthetisch zijn. Het is een goedkoop substituut voor glycerine. Het geeft nierschade en leverabnormaliteiten bij proefdieren. Het is een carcinogeen voor de blaas.



    Is dit allemaal eng, eng, eng, of is het ook allemaal een stukje bangmakerij?
    Moeten we nu allemaal direct over op natuurlijke producten?


    Wij raden aan om goed naar de ingrediënten te kijken en zomin mogelijk producten te gebruiken waar gebruik is gemaakt van synthetische stoffen. 
    Daarvoor is de lijst van "heel natuurlijk" een handig hulpmiddel.


    NB: 
    Ook in een tweetal producten van DiamantWellness vinden we synthetische stoffen terug nl.
    - de shampoo's: hierin zit een lage concentratie Sodium lauryl sulfate  in verwerkt. Dit is een synthetisch reinigingsmiddel en kan huiduitslag, irritaties, haaruitval, roos en allergische reacties veroorzaken. Het veroorzaakt ook het schuimend effect van shampoo's.  Het zit in plusminus 99% van de shampoos verwerkt.
    - badschuim: lage concentraties Sodium lauryl sulfate, Magnesium lauryl sulfate. Zelfde effect als boven, een reiningsmiddel.

    vrijdag 12 november 2010

    Lelijke flessen

    Hierbij even iets wat ik niet begrijp en wat me stoort.
    Als ik een lekkere massageolie wil kopen waarom moet het dan in die afschuwelijk lelijke
    plastic flessen verpakt worden. Meestal zit er dan nog zo'n vervelende spuitdop ook op waarbij als je er een keer in knijpt het halve flesje over je heen krijgt.
    Waarom doen fabrikanten er niet iets meer moeite voor om een mooie verpakking er om heen te creëren, dan durf ik het eindelijk op mijn nachtkastje te zetten.



    Zie hierboven een aantal voorbeelden zoals het er wat mij betreft niet uit zou mogen zien.





    En hier een drietal voorbeelden zoals het naar mijn idee wel moet zijn, in mooie glazen verpakking, behalve die van Rituals.. maar dat vergeven we ze maar.

    Verder is een glazen verpakking niet alleen mooi, maar ook nog eens beter voor het milieu!

    donderdag 11 november 2010

    Pigmentvlekken; Wat kun je er tegen doen.

    Pigmentvlekken, wat doe je er tegen?
    Pigmentvlekken, ook wel ouderdomsvlekken of levervlekken genoemd, zijn variaties op sproeten en moedervlekken. Door het ouder worden van de huid wordt ook het vermogen van de huid om zichzelf te herstellen van invloeden van buitenaf, kleiner.

    Melanine
    Melanine is een stof die wordt aangemaakt door de huidcellen, die ervoor zorgt dat de huid pigment aanmaakt, bruin wordt en zich zo beschermt tegen de zonnestralen. Het vermogen om melanine aan te maken vermindert met de jaren. Door te lang in de zon of onder de zonnebank te gaan, kunnen pigment ophopingen ontstaan. Of en op welke leeftijd je pigmentvlekken krijgt is afhankelijk van je zon gedrag en voor een deel ook erfelijk bepaald. Met een lichte huid die moeilijker bruin wordt loop je meer kans op pigmentvlekken.



    De zon
    Pigmentvlekken ontstaan vooral daar waar de huid veel aan de zon blootgesteld is. De handen, gezicht en hals zijn veel voorkomende plekken. En hoewel pigmentvlekken doorgaans onschadelijk zijn, ergeren mensen zich er wel aan omdat ze het niet mooi vinden.



    Zwangerschapsmasker
    Een zwangerschapsmasker is ook een vorm van pigment ophoping. De oorzaak hiervan is niet het ouder worden of de zon, maar hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap, of door b.v. het gebruik van de pil. Hierbij ontstaan donkere plekken in het gezicht en/of de hals. Als je met een zwangerschapsmasker in de zon gaat worden de plekken meestal nog donkerder.

    De behandeling van zwangerschapsmasker zijn dezelfde als die van pigmentvlekken. Meestal verdwijnt een zwangerschapsmasker weer geleidelijk weer na de bevalling of na het stoppen met de pil.



    Wat kun je er zelf tegen doen?

    uit de zon blijven

    Makkelijker gezegd dan gedaan natuurlijk. Maar misschien wel een idee om niet naar buiten te gaan zonder dagcrème met een SPF (Sun Protection Factor) factor van tenminste 15 en als je echt in de zon gaat zitten liefst nog een hogere (SPF 50). En niet vergeten ook je handen hiermee in te smeren.



    chemische peeling
    Bij een chemische peeling wordt een vloeistof op de huid aangebracht. Door deze chemische peeling schilfert de bovenste laag van de huid, af en dus ook de pigmentvlekken. Vervolgens gaat de huid een nieuwe huidlaag aanmaken. Het duurt enkele weken voor de huid weer hersteld is. Prijzen voor een chemische peeling liggen tussen de 100-500 Euro. Dit raden wij niet aan omdat het natuurlijk erg slecht is voor de huid, echter wij benoemen hem toch omdat het een van de middelen is om pigmentvlekken te verwijderen.



    laserbehandeling
    Pigmentvlekken kunnen ook d.m.v. een laser behandeld worden. De prijzen zijn afhankelijk van het te behandelen huidoppervlak en hoeveelheid pigmentvlekken en moeten een aantal keren herhaald worden. De behandelingen zijn vanaf 100 Euro per behandeling.



    Blekende middelen
    Je kunt hiervoor naar een dermatoloog, maar er zijn ook veel middelen verkrijgbaar bij de drogist of de apotheek.
    In de meeste van deze bleekmiddelen zit hydrochinol wat een chemisch middel is dat de huid beschadigt.

    Natuurlijk bleken
    Je hebt momenteel middelen die de pigmentvlekken op een natuurlijke wijze bleken en vervagen. Ook hier heb je vele middelen op de markt waarvan de meeste niet of nauwelijks het resultaat geven wat je ervan mag verwachten. Wij hebben een middel getest wat wel degelijk werkt. Het duurt plusminus een 8 tot 10 weken
    - soms korter - met een goed eindresultaat.
    Na de testperiode waren de pigmentvlekken dusdanig vervaagd dat het niet meer opviel.
    Het product komt uit Thailand waar men meer ervaring heeft met het vervagen van pigment of ouderdomsvlekken daar het in deze gebieden veel voorkomt.
    Het product is een zalfje maar er zijn ook dag- en nachtcrèmes van die deze vlekken
    goed vervagen en in overeenstemming brengen met de rest van de huid.
    De naam is Cybele Bellance en is verkrijgbaar in een tube van 9 gram.


    Gedeeltelijk overgenoment van Beautyrubriek.nl

    dinsdag 9 november 2010

    Wordt Douchen straks iets uit het verleden?

    Wij moeten er niet aan denken maar volgens de New York times zou het best wel eens kunnen.
    Want wat blijkt uit een artikel van deze krant;
    Amerikanen douchen steeds minder vanwege gezondheidsredenen.

    Het meer dan drie keer per week douchen wordt volgens de krant bij een groeiende groep Amerikanen steeds minder populair.
    De krant noemt het al "het seizoen van non-bathing".
    Onze huidige cultuur van het dagelijks douchen en badderen roept steeds meer vragen op of dit allemaal wel zo gezond is. Ook volgens deskundigen zijn er veel goede redenen om ons minder vaak te reinigen en meer als onszelf te ruiken.
    In Amerika spelen cosmetica bedrijven en andere fabrikanten daar natuurlijk weer handig op in door droge shampoos aan te bieden en gezichtsmaskers om het gezicht nog enigzins schoon te houden:)
    Ook lichaams sprays en dergelijke zien hun omzet in de laatste jaren verdubbelen.


    Toch zijn er natuurlijk ook een aantal voordelen aan het minder vaak douchen of badderen.
    We hebben i.i.g. meer tijd om de blogs op het internet te lezen maar om even serieus te zijn, het bespaart natuurlijk wel water en dat is goed voor het milieu. Ook veronderstel ik dan maar dat we dan ook de badkamer minder vaak hoeven schoon te maken dus dat is ook een pluspunt voor het milieu.
    Verder maakt het vaak douchen de huid droog wat leidt tot een snellere veroudering van de huid en verwijdert het de natuurlijke beschermlaag van de huid waardoor het niet zelf meer in staat is bacteriën en ziektekiemen te bestrijden. Ook is het elke dag wassen van het haar niet zo gezond voor zowel hoofdhuid als haar. In shampoo's zitten in het algemeen veel chemicaliën wat onze hoofdhuid droog maakt en gevoelig voor allerlei soorten eczeem. Ook wordt het haar er eerder dof van dan dat het er glanzend uitziet.

    Dus het overslaan van een douche of bad zal ongetwijfeld gunstig zijn voor het immuunsysteem van de huid maar we willen ons toch ook gewoon schoon voelen en anderzijds komen we meer en meer in contact met andere mensen die ook weer bepaalde ziektekiemen op onze eigen huid achterlaten.

    Wat vinden jullie,
    Zijn jullie voorstander van minder douchen uit gezondheid oogpunt of vanwege een stukje milieu bewustzijn of vinden we het allemaal maar onzin en moeten we gewoon fris ruiken.

    We zijn heel erg benieuwd naar de reacties.

    maandag 8 november 2010

    Argan Olie - Het vloeibare Goud.


    Argan olie is volgens ons de beste natuurlijke olie die er te vinden is met buitengewone eigenschappen.
    Vroeger was de olie voornamelijk bekend in Frankrijk en Engeland maar vandaag de dag wordt het over de hele wereld geëxporteerd.
    Koning Mohammed VI heeft hier een belangrijke bijdrage aan geleverd door het promoten en wereldwijd bekend maken van deze olie.
    Zelfs de New York times kwam in 18 november 2007 met een artikel over deze olie met als titel "Liquid Gold in Morocco"
    De link hiervan is Liquid Gold in Morocco.

    Arganolie:
    Argan olie is een zeldzame en moeilijk te verkrijgen olie. Deze natuurlijke olie is uitsluitend te vinden in het zuidwesten van Marokko. De olie wordt al honderden jaren lang door de berber vrouwen van Marokko gebruikt voor de behandeling van de haren, nagels en huid maar ook voor het bereiden van eten.Deze zelfde berber vrouwen produceren nu de olie, een uitermate arbeidsintensieve bezigheid. Momenteel hebben ook veel westerse cosmetica bedrijven argan olie in hun producten zitten. Echter meestal met zulke kleine hoeveelheden dat het effect van deze olie te verwaarlozen is.
    Het meest effectief is om de olie puur op de huid aan te brengen.

    Eigenschappen:
    Argan olie heeft buitengewone cosmetische en therapeutische eigenschappen.
    Het is een zeer effectief middel tegen vroegtijdige veroudering van de huid doordat het zeer snel in de huid wordt opgenomen en de huid optimaal voedt en beschermt. Evenals helpt het de droge huid te voeden en te herstellen en is het een probaat middel tegen allerlei huidproblemen zoals psoriasis, huidontstekingen, acne en littekens.
    Verder kan het gebruikt worden als anti-rimpel behandeling doordat het zorgt dat de huid gestimuleerd wordt nieuwe cellen aan te maken.
    Arganolie revitaliseert niet alleen de huid maar ook de nagels en het haar.

    Eten:
    Gebruik argan olie ook bij het bereiden van eten, zoals in maaltijd salades.
    Ook hier is argan olie een van de gezondste oliën die er bestaat.
    Het is rijk aan antioxidanten, cholesterol verlagend en beschermt tegen kanker.

    Kenmerken:
    Argan olie is zeer rijk aan:
    -Vitamine F: helpt de uitdroging van de huid tegen te gaan
    -Vitamine E: antioxidant, beschermt tegen verbranding van de huid, neutraliseert vrije radicalen
    -Finolen: antioxidant, krachtig tegen schimmels en bacteriën, activeert bloedsomloop en activeert de huidcellen.
    -Triterpens: herstructurering van de huidcellen en vertraagt celveroudering.
    -Squaleen: helpt bij het voorkomen van huidkanker.

    Argan olie kunt u kopen bij de betere reformwinkel of bij een natuur webwinkel.
    Ook Diamant Wellness verkoopt zeer goede en biologische argan olie.

    zaterdag 6 november 2010

    Berichtje uit de Telegraaf van vandaag, 6 november.
    Weer een pleidooi voor natuurlijke cosmetica.

    Bericht:

    AMSTERDAM -  In 85 procent van de borstvoeding die vrouwen geven, zitten resten van cosmetica. Vooral UV-filters, dat bijvoorbeeld in zonnebrandcrème zit.
      Foto: ANP
      Dit blijkt uit Zwitsers onderzoek.

      Studie
      Voor het onderzoek werden monsters van moedermelk bestudeerd van vrouwen die waren bevallen in een ziekenhuis in Basel tussen de periode van 2004 tot 2006.
      Daarnaast moesten de vrouwen een algemene vragenlijst invullen en een aantal vragen beantwoorden over het gebruik van verschillende cosmeticaproducten.

      Zonnebrand
      In 85 procent van de borstvoeding werden resten van cosmetica aangetroffen. Van de vrouwen waarbij de UV-filters werden aangetroffen, bleek uit de vragenlijst dat ze ook inderdaad zonnebrandcrème gebruikten.
      In het wetenschappelijke tijdschrift Chemosphere zal het onderzoek later dit jaar gepubliceerd worden.

      donderdag 4 november 2010

      Goedkoopste Leveranciers Massageolie voor consument en groothandel.

      Wie zijn de goedkoopste leveranciers van massageolie in de Benelux.
      Volgens ons onderzoekje leveren de volgende groothandels de goedkoopste massage olie
      van prima kwaliteit.

      1.  De Oliebaron 
      De oliebaron is groothandel en producent van natuur zuivere massageolie van prima kwaliteit.
      Ook hebben zij vele aanverwante artikelen op het gebied van Massage, Spa en Sauna.
      Voor meer informatie: http://www.deoliebaron.nl
      Telefoon: 06-55840240

      2.  Diamant Wellness
      Diamant Wellness is groothandel van Oosterse Spa, Wellness, Beauty en aanverwante artikelen en
      heeft een ruim assortiment basis massage oliën. Deze oliën zijn waar mogelijk veelal koudgeperst en van biologische kwaliteit.
      Voor meer informatie: http://www.diamantwellness.com
      Telefoon: 023-5554034

      3.  Webcosmetics
      Webcosmetics levert alles op het gebied van massage. De basis massageolie is van uitstekende kwaliteit en
      wordt zelf geproduceerd op moment van bestelling. Verder heeft webcosmetics allerlei aanverwante artikelen op het gebied van massage zoals vliesmaskers e.d.
      Voor meer informatie: http://www.webcosmetics.nl
      Telefoon: 071-5760897